Mat,  Träning & Hälsa

Nu3 insiders box

För ett inte allt för långt tag sedan fick jag hem ett fantastiskt paket från Nu3, med lite olika härliga produkter med bra hälsofördelar. Vissa av dem har använts mer flitigt än andra, men det är ju inte så konstigt. Så är det ju alltid, allt kan inte bli ens favorit!

Lovechock Rocks

Vegansk choklad med mandlar och 81% choklad med bara naturliga ingredienser och helt fri från gluten och sockerersättningar. Supergoda tyckte jag, min sambo var inte lika förtjust, men mer till mig! Ett perfekt snack om man vill värna om det ekologiska och djuren utan att rucka på smaken.

Går att hitta hos bland annat Nu3, och kostar 49kr.

MACA-pulver

Detta har för mig blivit en riktig favorit att strö över yoghurten på morgonen och blanda i smoothien. Men vad är det?

Nu3s ekologiska MACA pulver är ett finmalet pulver från den peruanska macaroten, som är specialtorkat för att bevara alla de härliga hälsofördelarna som roten bär med sig.

Maca har använts i Sydamerika under århundranden, som en stärkande och energigivande produkt och togs av Inkafolket före långa resor och strider då det även ska vara stärkande. Den innehåller massvis med bra vitaminer, speciellt för mig som behöver extremt mycket av dem just nu, det är rikt på vitamin C, kalium, kalcium, järn, zink, koppar, mangan och jod. Det ska även hjälpa till att kontrollera PMS-besvär och förbättra hyns kvalitet. Så en rejäl mirakelprodukt helt enkelt.

Ni kan hitta denna hos Nu3, och priset för en burk är 99kr, vilket räcker ca för alltid.

Chiamjöl

Chiafrön är väl någonting som inte ungått någon? Och detta är dessa malda till mjöl, vilket i sig är helt perfekt om man vill ha en lite geleaktigare produkt, det ska nämligen gå fint att använda som äggersättning. Det är något jag märkt av när jag strött den över yoghurten, det blir lite lätt geleaktigt så tycker man inte om det är det inte att rekommendera. Men i smoothies är det helt perfekt för att få upp krämigheten lite, och dessutom är det ju lättare för kroppen att ta upp allt det goda i chian.

För de som inte äter fisk är detta ett superbra tillskott att äta för att få i sig tillräckligt med omega-3 då två teskedar täcker dagsbehovet av omega-3. Utöver det får man ju i sig massvis med antioxidanter, mineraler och protein. Återigen perfekt för mig som behöver extra av allt för tillfället!

Du hittar det här, och det kostar 69kr.

Agar-Agar

Det blev tyvärr ingen bild på den lilla burken och jag har ärligt inte hunnit använda detta då jag inte alls haft energi att baka och göra godis och ha mig, kanske kommer det senare? Ser i alla fall fram emot att få testa detta på vegansk äggröra!

Sägs vara som ett veganskt gelatin, men är lite mer går fint att även använda som bindningsmedel i såser och asiatiska rätter, och det sistnämnda är ju något vi äter en hel del så kanske blir det där jag får testa det första gången. Ska bara hitta lite härliga recept, har ni några på lager får ni gärna dela av er till mig!

Ni hittar den här, och den kostar 69kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *