Graviditet

Gravid vecka 22

Tänk att det känns som det var nyss jag fick säga till Seb att pausa FIFA, att jag fick sätta mig ner bredvid honom och berätta att han skulle bli pappa.

Tänk att jag redan är gravid i vecka 22, mer än halvvägs genom graviditeten, och mycket har verkligen hänt sedan dess. Det har varit oro, och glädje, en del illamående men för det mesta har jag mest bara varit extremt trött och världens sämsta flickvän som inte orkat med någonting.

Och nu, när allt ska bli bättre, nu när vi går in i den bättre fasen av graviditeten då är det dags att börja bråka. Mer om det senare, när jag vet hur allvarligt det är. Men vila och sängliggande är väl ordinationen, vilket är extremt svårt om man gärna vill vara överallt och lätt glömmer att man inte får lov att lyfta, eller röra sig för mycket eller länge.

Men vad händer i graviditeten vecka 22?

​Det är ett litet barn där inne, det mesta är på gång att bli eller är färdigt. Det ska bara växa till sig för än är bebis bara runt 27 cm och bökar runt rejält. I skrivande stund är hon vaken och tränar rejält på vad som sen kommer att bli precis lika energiskt som mig. För denna lilla skiten kan jag säga brås på mig. Hon sparkar och sprattlar så fort jag sitter still eller vilar. Dock känns det inte riktigt ännu på utsidan, men det är också för att min moderkaka sitter i framvägg. Vilket kan dämpa en hel del. Men det är overkligt och riktigt häftigt att känna att hon håller på!

Så det som snuttan har framför sig är att växa till sig rejält och mest sno all min mat för att bli stor och stark, längden ska ju nästan dubblas innan hon dyker upp och vikten ska upp rejält.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *