Graviditet

Gravid vecka 33 – Hon börjar förbereda sig

Nu går graviditeten in i vecka 33 och det händer inte så mycket mer utvecklingsmässigt gällande bebisen. Det mesta är färdigt och hon ska bara bli större och starkare. Självklart ska hon utveckla det sista vad gäller hjärna och lungor, för kommer hon idag så behöver hon troligtvis andningshjälp och det vill vi undvika. Så trots att det är lite jobbigt för mig, och att jag känner mig rätt färdig med det här så får hon gärna vänta några veckor till. Lillan har utvecklat syn, smak och lukt även om hon inte riktigt kan känna det sistnämnda ännu. Men hon ser det lilla fostervatten som finns omkring henne och vet vad det smakar. Hon hör väldigt bra och minnet blir betydlig bättre. Så mer Bruce för henne blir det nu!

Gravid vecka 33

För mig är det dock en hel del att ta in. Magen växer så det knakar, den ömmar och sammandragningarna blir starkare. Har till och med lyckats få en försmak på vad som väntar både i styrka och vad gäller regelbundenhet med härliga förvärkar som bråkar. Det trycker, känns som jag ska explodera och är rätt så mysigt såklart. Speciellt när hon buffar runt. Dessutom har den gångna veckan varit lite orolig då hon varit slöare än vanligt, men det är kanske inte så konstigt för jag har inte riktigt förstått själv att jag haft feber hela veckan. Nu är min temp nästan nere på normalt och lilltjejen är igång som vanligt igen. Det pratas ju om att man blir varmare när man är gravid, så jag har tänkt att det är därför jag varit så varm. Men tydligen har jag varit lite väl varm för mitt eget bästa.

Idag var det även dags för barnmorskan igen, och det är väl sådär att jag för byta person var eviga gång jag är där. Men lite semester får vi helt enkelt unna folk. Det var kanon med lillan, magen följer den övre SF-kurvan fint. Men efter att barnmorskan känt runt lite tyckte hon nog ändå att det var en normalstor bebis där inne och att anledningen till att magen är så stor är för att hon ligger som hon gör. Hon har även börjat göra sig redo, hon är vänd neråt och har sjunkit ner tillräckligt för att vara ruckbar och redo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *