Hudvård,  Press samples

ECO Argan Face Oil

Jag har ju tidigare nämnt hur intresserad jag är av argan olja, och även andra naturliga hudvårdsmetoder och har nu fått möjligheten att testa denna Argan face oil från Eco Modern Essentials.

Men vad är Arganolja, och vad är det som är så bra?

Jo, Arganoljan kommer från Arganträdets frukter, ett träd som enbart växer i Marocko. Oljan används både i matlagning för sin härliga smak, men även som hud och hårvård då den har fantastiska vårdande egenskaper. Det är en olja som använts i flera århundraden.

Arganoljan är väldigt tunn, vilket gör att den snabbt tränger in i huden och fungerar perfekt att ha även runt ögonen då vi är extra känsliga där och huden har en annan struktur. Vilket är fantastiskt då oljan minskar uppkomsten av de små fina linjerna. Så en perfekt första anti-agingprodukt, som man kan använda innan man går på den hudvården med lite mer ”aktiva” egenskaper.

Utöver denna återfuktande, och lätt utslätande effekt så innehåller oljan mycket vitamin E som motverkar ärrbildning och påskyndar läkningen. Dessutom är den jättebra på irriterad hud då den har antiinflammatoriska egenskaper.

ECO Mordern Essentials Argan face oil.

Oljan kommer i en lätt förpackning som gör att man enkelt kan dosera de 1-2 dropparna man ska ha på huden. Man ska använda den när man använder sitt serum/sin hudkräm. Alltså efter rengöring och ansiktsvatten. Den ska därefter masseras in i huden.

Jag har använt min främst på natten då jag har lätt för att bli oljig och dessutom inte alltid har tiden att invänta att den ska gå in i huden på morgonen innan jag lägger makeup. Men innan läggdags är den fantastisk. Den går lätt in i huden, men som jag sa tar det lite tid för den att gå in på mig. Så jag får en liten känsla av att vara oljig på kvällen. Men under dagen upplever jag absolut inte det.

Min hud känns smidigare, och jag har fått lite mer lyster. Dessvärre har jag varit förkyld under min testperiod vilket sätter sig på huden också så jag kommer att ge ett bättre utlåtande om någon månad då jag hunnit använda produkten längre än en vecka.

Det jag tycker extra bra om med denna olja är att det faktiskt är 100% ekologisk arganolja i, så man får precis det som sägs. Ofta är det ju massvis med utfyllnadsmedel och annat tråkigt i. Men inte här. Bara den absolut bästa härligheten. 

Oljan finns hos olika apotek och hudvårdsiter har jag sett och ligger på runt 130kr.

De har nu bytt förpackningen på oljan, och visst är den nya riktigt vass?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *