Beauty,  Hårvård,  Press samples

Exit Haircare

Exit haircare är ett svenskt hårvårdsmärke med en hel drös med produkter inom både hårvård och styling. Det är utvecklat tillsammans med frisörer och går att hitta på flertalet salonger runt om i landet, men även på Exitstore.se . Affärsidén med Exit haircare har varit att ta fram de bästa hårprodukterna som verkligen håller vad de lovar. Alla deras produkter är parabenfria och icke djurtestade.

Det har varit så spännande att få testa dessa produkter då jag bland flera bloggare läst väldigt mycket gott om produkterna, vilket bådat gott för mig, min otroligt bråkiga hårbotten och mitt ständigt färgade hår. Och jag har, som ni vet, snöat in mig rejält på det här med Arganolja och dess naturligt vårdande egenskaper.

Exit Arganoil schampoo

Ett milt rengörande schampoo som ska återbygga torrt och skadat hår utan att tynga ner det.

Min första tanke är att det är väldigt drygt schampoot, det är lättarbetat och löddrar fint. Det doftar inte speciellt mycket, vilket gör sig bra om man är flera som delar på schampo och balsam hemma. Dock har jag vant mig vid parfymerat schampo, så som det från O&M som doftade diskret vaniljfudge. Så att få en väldoftande upplevelse saknar jag lite.
Håret känns rent efter redan första tvätten vilket gör det extra bra för mig för då kan jag fokusera på att massera min hårbotten riktigt noga och rent under andra omgången och låta schampot arbeta mer än att fokusera enbart på det rengörande.

Pris: 85 kr/100 ml, 185 kr/400 ml, 355 kr/1000 ml

Exit Arganoil Balsam

Ett utredande och återfuktande schampoo med arganolja (plats 6 i ingredienslistan) som ska återbygga torrt och skadat hår.

Ett balsam som gör precis det jag behöver efter mina många blekningar. Även balsamet doftar väldigt lite och känns lätt. Men det är smidigt att få in i håret och även med balsamet i, medans man väntar den rekommenderade minuten känns det inte nertyngt mer än av att håret är fuktigt. Lämnar håret smidigt och det känns fortfarande rent efteråt.

Pris: 95 kr/100 ml, 195 kr/400 ml, 365 kr/ 1000 ml

Exit Arganoil Hairmask

En hårmask som innehåller både Arganolja och Macadamiaolja som jobbar återfuktande på djupet och från insidan bygger upp dess styrka.

En väldigt dryg hårinpackning, har tidigare testar flera och det känns som att man behöver ta halva burken för att komma åt håret. Men detta räcker med en liten del bara. Känns skönt i håret och efter 10 minuter lämnar det håret smidigt. Efteråt känns det återfuktat och mjukt och lent. Vilket är precis så man vill ha det. Det är absolut ingen mirakelprodukt, men då mitt hår behöver väldigt mycket fukt, speciellt nu i dessa kallare tider så är denna mask helt perfekt för mig.

Pris: 215 kr/ 200 ml, 395 kr/ 1000 ml

Helhetsintryck

En underbar serie som faktiskt får min katastrofala hårbotten att må betydligt mycket bättre än vad den gjort innan. (Har testat allt för att det ska sluta klia och vara så enormt torrt och irriterat, ej mjäll.) Min hårbotten känns väldigt mycket renare än innan, men är såklart fortsatt irriterad och lätt röd. Någonting jag inte kommer ifrån. Men att det inte kliar eller känns smutsigt är en enorm framtid. 

Håret i sig känns smidigare och lättare att ha att göra med trots att jag bara använt produkterna några gånger så är jag väldigt positiv och stället mig i kören som verkligen älskar dem. Ska bli fantastiskt att se vad dessa kan göra med mitt hår på lite längre sikt. 

Förpackningarna är väldigt fina, och lättöverskådliga men något hårda och lite svåra att få ut produkten ur, vilket hade kunnat underlättas med en pump till flaskan. Men det är en liten grej av det hela. Sedan hade ju jag absolut kunnat tänka mig en liten doft till, men vet att många andra inte tycker om det. 

Priset då, jo det är ju varken speciellt dyrt eller billigt vilket lägger dem i ett överkomligt prissegment som jag tycker känns rimligt och absolut en produkt jag skulle kunna tänka mig att köpa för detta.

å en pump hade kanske varit smidigare.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *