Hudvård,  Tips,  Wellbeing

Rituals Laughing Buddha collection

För ganska så längesedan köpte jag hem detta härliga kit från Rituals, Laughing Buddha. Hade hört mycket bra om märket men hade väl ändå inte allt för höga förväntningar. Dessa kroppsvårdsprodukter brukar ju dyka upp och försvinna då de sällan är någonting speciellt. Men vad överraskad jag blev. Ett superhärligt kit med fantastisk doft!

Ritualen Laughing Buddha har sitt ursprung i Kina, där den skrattande munken spred glädje vart han än kom. Symbolen för honom sägs ge lycka och framgång genom att man gnuggar den mot magen. Och det är det Rituals försöker göra med denna serien, ge känslan av glädje och lycka.

Hela seriens doftnoter går i apelsin och cederträ, en energigivande och lugnande doftkombination.

Happy Buddha duschskum

Detta är en gel som vid kontakt med vatten ger ett kompakt och mjukt skum med en härlig doft.

Det är en superhärlig doft som ger en lugn stund i duschen, det är mjukt och skönt och man känner sig härligt ren. Dock så är tryckbehållaren lite jobbig då man lätt får för mycket gel, vilket expanderar en hel del och man nästan kan dränka kroppen i allt skum. Så lite lättare att dosera hade inte varit fel.

Good Luck Bodyscrub

En lätt skrubb med ekologiskt socker och mjukgörande oljor som ger fukt samtidigt som den tar bort de döda hudcellerna.

Detta är en skrubb för er som inte tycker om riviga skrubber, utan snarare en som masserar huden mjukt och lämnar en återfuktande känsla. Personligen föredrar ju jag de lite mer riviga skrubberna men denna tycker jag faktiskt om, speciellt nu på vintern när huden blir fnasig och go.

Touch of Hapiness bodylotion

Här har ni en grym vinterkräm till kroppen, jag skulle nog snarare kalla det en bodybutter. Så denna passar inte er där lotionen lägger sig på huden då det är en fyllig formula med massvis med vårdande ingredienser så som antioxidanter, Vitamin E och Gotu Kola. Gotu Kola är en ört använd främst inom Ayurvedisk medicin. Den har mängder av fantastiska egenskaper och jag kommer bara nämna några här nedan.

Den är antiinflammatorisk och utrensande, vilket gör att den kan hjälpa problemhy, så som eksem och acne. Den har även en sårläkande effekt vilket kan minska synligheten av ärr genom att stimulera kollagentillväxten. Så en superört helt enkelt.

Och vad härlig den är! Den passar mig perfekt med mina vinterfnasiga ben som inte tål kyla alls. Det kan nästan börja klia i huden min när den är så torr, men denna kräm hjälper verkligen det. Och att den doftar riktigt fräscht på gör ju sitt också.

Happy Mist

Detta är väl kanske den minst använda produkten av de jag fick i paketet, en body mist som går fint att använda i sängkläder för en energigivande effekt. Men då jag är lite känslig för doft vill jag inte spraya den över sängen för ofta. Kanske att det blir något litet då och då, och det gäller de andra rummen också. Men främst står den på handfatet i badrummet då den är perfekt för att fräscha upp lukten där. Om inte eftersom vi har kattlådan där inne.

Ett annat tips är också att spraya den in i duschen precis innan, eller medans man duschar. Då får hela rummet en superhärlig doft som inte är för intensiv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *