Graviditet

Graviditeten – 90 dagar kvar!

Var på Håkan Hellström på Ullevi i helgen, och ståplats tyckte jag var bra. Fick mitt straff dagen efter när jag vaknade skrikandes av vadkramp och har haft mer eller mindre kramp sedan dess. Helt sjukt. Men vad ska jag göra? Försöka få i mig lite mer magnesium och kalcium hoppas det fungerar!

Bild från helgens spelning med Håkan Hellström på Ullevi.

Tredje trimestern

Inte bara är det 90 dagar kvar nu, vi går också in i tredje trimetern och tyckte jag inte att jag lagt på mig tillräckligt så ska tydligen den stora smällen för både mig och lillan komma från och med nu. Dags att svullna rejält i värmen helt enkelt.

Redan nu förbereder den lilla sig för födseln och kan till och med ha intagit rätt position och vänt sig nedåt. Så nu gäller det att se upp med revbenen för denna lilla damen sparkar på rejält. Dock kan hon vända sig runt lite titt som tätt ändå då det är ett bra tag kvar tills hon behöver fixera sig. Hon övar sig för fullt på allt som komma skall, men framförallt är det andningen hon övar upp så den går galant när hon väljer att titta ut.

För många har jag nämnt att jag sover riktigt dåligt och det beror dels på att hon redan fått till sina rutiner. Dessa involverar att vakna klockan 5 varenda morgon precis som mamma när hon var liten. Hon är dock rätt aktiv på kvällarna också, så vi får se vart detta slutar. Nu har hon också vant sig vid min röst, och några röster till kan jag nog tänka mig. Och dessutom Håkans sång, när hon hör lite bättre får hon också lyssna på Bruce med mamma och pappa! Och vad gäller sovandet så har hon redan nu börjat drömma, det är lite häftigt. Så kanske vaknar hon tidigt för att det är något läskigt hon drömmer om. Vilken tur att hon fortfarande är skyddad i min mage.

Sammandragningarna

Vad gäller mina sammandragningar är de fortfarande rejält bråkiga. Men de är bättre och jag tror det beror på att jag jobbar mindre och att jag helt enkelt tar det betydligt lugnare. Vi får hoppas det i alla fall, så att de håller sig på denna nivån och inte kommer tillbaka förrän det är dags.

Någon som har testat gravidmassage? Funderar på det för att få sammandragningarna att släppa ytterligare och även för att försöka motverka fler sendrag och vadkramper!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *