Graviditet

Gravid vecka 30 – Pineapplebaby!

Nu går vi in i vecka 30 av denna graviditet och det känns kan jag säga, hon är ännu mer aktiv än innan och många gånger känns det som att hon satsar fullt ut på att ta sig ut redan. Men det är inte långt kvar nu. Har hon hållt sig såhär länge tycker jag allt att hon kan stanna lite längre!

Lillan är nu stor som en ananas, hon är runt 40 cm och väger nästan 1,5kg. I alla fall enligt standard mått, brås hon på mig så är hon inte fullt så stor för då får hon sluta växa snart. (Uppdatering från livet efter, little did I know vad som väntade.)

Just nu är hennes enda mål att växa till sig, bli stor och stark och utveckla det sista av hjärna och lungor och se till att stärka sitt skelett till fullt. Hon tar hand om det mesta själv nu, reglerar sin värme och producerar sina egna blodkroppar. Allt för att kunna klara sig själv om några veckor!

Hon börjar också få till en fin sömnsrytm och det finns en chans att hon håller den även när hon kommer sedan. Då blir det en glad mamma kan jag säga, för än så länge så har hon en liten match när jag går och lägger mig och sedan sover hon för det mesta till 7 för att vara vaken om vartannat hela dagen.

När tror ni hon dyker upp?

Själv tror jag att hon kommer runt den 15 augusti, precis som morbror hennes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *