Beauty,  Dagens Makeup,  Makeup

Contrast colors – orange

Dagens utmaning i vår 30-days makeupchallenge var kontrastfärger. Och såklart drog jag min sminkning till sitt maximum och kontrasterade mina ögon med en orange makeup.

Men vad är en kontrastfärg? Det är en färg som ställer sig i kontrast till den färgen du vill framhäva, eller dölja. Alltså två färger som är mitt emot varandra på färghjulet (bild på ett färghjul slänger jag in nedan). Det kan dra fram och få en färg att poppa, och jag har väldigt blå ögon och därför valde jag en orange sminkning. Här hade man kunnat använda fina teracotta eller bronziga färger om man vill också, för att göra en lite mindre utstickande variant. Mer om olika ögonfärger och hur de kan framhävas och man kan arbeta med kontrastfärger kan jag ta i ett annat inlägg.

Bas:
MAC Skin refined zone treatment
MAC Face & Body foundation
MAC select cover-up concealer
Färg vanilla powder
MAC matte bronze
Kicks rouge so sweet
MAC pigments naked & Vanilla som highlight

Ögon:
MAC electric cool eyeshadow dynamo
MAC Swiss chocolate
MAC Pigments neon orange + rosé + fix+ som liner och prickar
MAC extended play mascara

Anastasia dip brow dark brown

Läppar:
MAC huggable lipgloss such a sweetheart
MAC pigments naked & vanilla

Färghjulet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *