Barn

BB-väskan

Jag vet att det är lite tidigt, men går ju hemma och skruttar med den lilla energin jag har så därför har jag tänkt passa på att vara ute i god tid med BB-väskan. Även fast det tar tid att fixa, för jag orkar ju inte släpa på en hel resväska och har vi tur så är ju allt bara 5 minuter med bilen bort. Men kan ändå vara skönt att få med det mesta och inte behöva skicka hem Seb mer än för katternas skull.

Det är faktiskt väldigt svårt att veta vad som ska tas med, så alla tips på saker mottages med glädje! Har dock försökt sammanställa en lista på det jag har och det jag tänkt packa ner i väskan, eller 3 månaders överlevnadskitet som Seb så fint kallar det. Sen när jag själv tagit mig igenom förlossningen kan jag gå tillbaka och kommentera denna lista och se vad jag själv ansåg nödvändigt och onödigt.

Nödvändigheter
 • Legitimation
 • Godis, bars eller annat som snabbt ger energi
 • Celsius
 • Vattenflaskor
 • Spotifylista med bra musik och högtalare
 • Halstabletter
 • Laddad kamera
 • Mobil, laddare och hörlurar
 • Mynt
 • Bilbarnstol
Vill du läsa mer?

Bloggen är flyttad och du kan då läsa mer av min lista här , och vill du läsa den uppdaterade listan som jag skrev efter födseln hittar du den här !

7 kommentarer

 • Saraglavin

  Haha, jag vet! Men tänker att jag hellre har med för mycket än för lite. Har packat för 4 dagars vistelse (även fast jag själv vill hem så snart amning funkar). Tänker ju iaf vi får en liten kräkunge så är det lika bra att ha med lite kläder till både mig och bebis. Litar exakt noll på hur sjukvården i Göteborg är, så räknar med att lösa allt själv!

 • Elinore

  Kan bara se till mig själv (som packade ner nästan exakt det som du skrivit ovan) och jag använde – lypsyl & babybest samt lite godis. Och en egen duschcreme för den första duschen efteråt är himmelriket ? blöjor & allt sånt till bebis finns på BB. Nättrosor & sjukhussärken är så sköna att man gärna glider runt i dem första dagen ^^

 • Sarah Fredriksso

  Några tips som jag kommer ihåg att jag uppskattade.

  EGEN KUDDE! I Malmö/Lund får man bara en platt liten kudde iallafall. Va skönt att ha sin egen både under förlossningen. Och sen när man sov kvar för att kunna sitta/ligga bekämt och amma.

  Köp intimvåtservetter, va rätt skönt att kunna tvätta bort blod ”där nere” utan att behöva skrubba med tvål i duschen ??

  Köp små ”vantar” utan tumme till bebisen, fanns vita i 2-pack på HM förra året.. (Går lika bra med strumpor men de är ofta lite tjockare och klumpigare). Vi hade det på Elise första veckorna för naglarna är så vassa och de har händerna i ansiktet hela tiden.

  Övriga tips.
  Sno med några ”kassler”-trosor från förlossningen och deras bindor/blöjor?

  Ska se om jag kommer på något mer! ?

 • Tilde

  Babynest saknade jag jättemycket efter min första förlossning.
  Sen som ovan sagt, skrutta mest runt i ”rocken” man får, nät-trosor och blöja ? Charmigt! Haha.
  Tofflor var toppen att ha. Sen för bebisen så vill de att man har den i bara blöja så mycket som möjligt hud mot hud med sig själv så använde i princip bara ett set kläder att åka hem i till honom ?
  Börjar närma sig för dig med! Lycka till ??

 • Elin Eskilsson

  Hej finis! Så kul att du snart också ska ha bebis ?

  Du skulle kunna banta ner den där listan rejält men det viktigaste är att du ska känna dig trygg med det du packat ner och inte oroa dig att du glömt något.

  Bebisen kommer som sagt mest bara ligga i blöja nära era kroppar. 1 mössa räcker och max 1 pyjamas (vi använde inte ens den då han sov i blöja nära kroppen, men filt är bra).
  Dregglar gör de inte så tidigt se de behöver du inte.

  Handduk har sjukhuset om det inte sagts något annat och som tidigare sagt får du kasslertrosor och bindor där, och det var absolut skönast! Och gå runt i sjukhus rocken och bara knäppa
  Upp förmaning var fantastiskt bra.

  Ett tips är att Sebastian har en ziptröja eller morgonrock eller liknande så han också har ett öppet bröst som lillen kan ligga mot men så han slipper frysa!

  Så spännande att få se den lille! Lycka till <3

 • Elin Grahn

  on du tänker amma tänkte jag tipsa om mam kompresser. De har gjort under för ömma bröstvårtor i början. De ger en kylande lindring och bebisen kan amma direkt man behöver inte tvätta sig innAn. ?

 • John

  Obs obs obs! Sebbe måste packa med mjukisshorts. Det var det i särklass viktigaste jag tog med mig till BB förutom Elin och Ruth.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *