Beauty,  Inspiration,  Makeup

Skönhetstrender våren 2017

Inlägget innehåller afilliatelänkar.

Nu tycker jag vi avskriver oss vintern (det kommer jag få äta upp) och blickar framåt. Nu satsar vi på vårkänslor och vårlooker! Men vilka är trenderna för våren? Vad är det som kommer och vad lämnar vi bakom oss? Som vanligt är det inte bara en trend, eller en sak, utan massvis av roligt att leka med. För leka kommer vi, det vi kommer släppa är just det perfekta. Vi kommer strunta i allt vad som heter instragramflawless, som ändå aldrig blir bra utanför bilden. Vi vill fortfarande ha perfekt hy, men det går inte till överstyr med 15 lager längre.

Jag har nedan samlat lite av vad som spås vara vårens trender. Men tänk också på att trender är trender och man ser ut som man vill.

Ögonbryn

Såklart kommer jag prata om ögonbryn! Och nu är det inte instagrambrynen med den där perfekta formen som är vårens hit utan nu ska de vara naturliga. Fylliga och snygga såklart men inte ifyllt på samma vis som innan.När man fyller i blir det mer detaljerat, man fyller ut där det fattas och gärna genom att fylla i stråna ett och ett. Exempelvis kan man använda en penna likt denna för att fylla i.

Microblading har kommit och vuxit och det spås bli vårens (kanske till och med årets) grej. Det är att man skär små snitt i huden och lägger i färg. Så att det är färg under det yttersta hudlagret. Det ser helt enkelt ut som små, små strån. Naturligt och fint. Det är också så vi kommer fylla i brynen och gärna mixat med så kallade soapbrows.

Smokey eyes 2.0

Intensiva och sexiga ögon är fortfarande hett. Smokey eyes kommer nog aldrig att försvinna. Det är klassiskt. Men iår är de mindre perfekta, 2017 kommer sotningarna se mer ut som att de var gjorda dagen innan och hängde med hela natten. Lite slitet, buret. Gärna med svärtan bara vid fransrötterna och sedan bara rökigt utsuddat. Tänk er en skön 90-tals feeling på det.
Till detta kan du använda en hederlig kajalpenna eller ett snyggt smokey eye kit !

Länk / Balmain SS17 / Armani SS17

80-tals nostalgi

Stjärnorna vi inspireras av iår är Ziggy Stardust / David Bowie och Madonnas 80-tals stuk. Vi plockar trender från neonets 80-tal. (Yes, jag vet att Ziggy var 70-tal men det stjärnorna gjorde då kom ju senare till allämnhetens trender). Denna trend går igenom i flera andra utav de trender jag kommer ta upp men jag vill ändå lägga den som en egen.

Roliga paletter att leka med för att hitta denna trenden hittar ni här och här !

Salvatore Ferragamo / Länk / Maxmara

Rouge

Äntligen gör rouget comeback och det med råge. Nu gäller det att hitta det perfekta rouget och det ska gärna synas. Förbi är att fixa konturerna med olika contourkits i evigheter. Och eftersom 80-talet knackar på dörren så mixar vi gärna rouget med ögonskuggan.

Känner du dig inte bekväm i skrikit rouge, ta ett snyggt som tar fram dina färger och ger dig en fräsch, rask promenad känsla.

För att få till en riktigt snygg intensiv rouge kan du titta på ett som detta från yves rocher , vill du ha det mer naturligt kan ett fint krämrouge vara det du vill ha!

Kenzo / Adam Selman

Nya linjer

et senaste har vi varit lät besatta av att få en helt perfekt vingad eyeliner. Men redan i höstas visades en roligare och mer lekfull liner. Det är inte lika noga att vi sliter ut oss i jakten på den. Nu kan linerna vara bubbliga, prickiga eller dubbla. Du väljer själv. Dessutom tar den ett steg till, den görs mer grafisk. Kanske vill du ha en under ögat eller att den vänder och går upp i globen? Allt är tillåtet så länge du leker.

Färgskalan är till en början svart eller mörk, men senare i vår eller framåt sommaren kommer vi att de mer färger. Gärna knalliga eller pastelliga färger! Colorpop deluxe! Glitter liners gör comeback och vi blir betydligt mer självsäkra här!

Det finns många sätt att göra en snygg eyeliner men verktygen är superviktiga. En bra skarp eyelinerborste är viktigt och gärna en snedskuren också!

Maison Martin Margiela / Länk

Bold lips

Vi fortsätter att leka med färger och denna trenden är helt klart mer lämpad för er som inte riktigt vågar ta steget fullt ut. Starka läppfärger. Gärna i två färger, men inte ombre som tidigare utan lek med färgerna. Vi ser många olika färger så välj den färgen du själv tycker om. Ett grymt tips för att kunna leka med färgerna riktigt är att köpa en läpppalett likande denna .

Till denna looken låter vi läpparna tala och kör en fin flawless hud och neutrala färger i övrigt.

Cuchnie et Ochs / Mary Katrantzou / Simone Rocha

Glitter Bonzana

Highlighter är livet och nu tar vi det ett steg till. Nu ska det glittras. Instagram har gjort det igen och fått oss att bli smått besatta av glitter. Glitter i överflöd. Det finns ingenstans vi inte vill ha glitter nu. Minns ni skäggglittret och glitter i en mittbena? Nu kör vi alla på det! Glitterhighlightern tar över för vi får inte nog av sparkle och läpparna kommer att glittra. För er som vill ta det lite lugnare finns såklart glitter eyeliner att leka med och gärna på väl valda ställen.

Några tips på produkter du kan handla för att haka på glittertrenden hittar ni här , här och här !

DKNY / Länk

Fendi

Glossy!

Last but not least. En lite snällare variant av den ovan nämnda glittertrenden. Vi skippar matt som ni kanske förstått. Eller det blir ju aldrig helt ute då det är väldigt classy. Men nu vill vi gärna ha det glossy. Väldigt glossy. Så släng på ett transparent gloss över ditt favoritläppstift eller strunta i stiftet och bara kör på gloss.

Vi stannar inte där, vårens grej är även glossy lids. Nu gör det inget om det creasar sig lite så länge det blänker. MAC har ett grymt eyegloss men annars duger ett läppglans bra här också.

Marchesa / Länk

Jag kommer helt klart att köra på lite extra och inspirera er med några av dessa trender här. Så det hoppas jag ni ser fram emot!

2 kommentarer

  • Saraglavin

    Det tycker jag verkligen du ska göra! Man kan ju ta det i små steg! Finns ju många glans nu också som är väldigt pigmenterade som man kan köra på om man vill ta det lite försiktigt. Eller köpa en fin läpppenna att ha under ett vanligt glans! Lite färg på läpparna piggar verkligen upp!

  • Carin

    Hmm, undrar om det är den här våren jag skaffar mig en läppstift i stark färg? Jag har gått från att aldrig ha något på läpparna till att i alla fall ha lite rosa glans på, det är ju nästa logiska steg att våga sig på en färg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *