Mat

Semmelkladdkaka

Visst är det fler än jag som älskar semlor? Men som egentligen gärna skippar det torra brödet? Jag har löst det åt er. Semmelkladdkakan ger oss bara det goda i semlan och är dessutom superenkel att göra!

Skriver ju inte för ofta recept här, men det är ju mest för att jag inte följer recept själv men också för att det inte riktigt hör till bloggen. Detta kunde jag dock inte motstå att dela med mig av.

Semmelkladdkaka recept

Du behöver:

150 gram smör
3 ägg
1 tsk vaniljpulver
1 msk kardemumma
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
100 gram mandelmassa
Vispgrädde

Bakplåtspapper och en form med avtagbar kant (helst).

Sätt ugnen på 175 grader.

Värm smöret i en kastrull och blanda under tiden i vaniljpulver och kardemumma. Blanda socker och vetemjöl i en bunke och smula sedan i mandelmassan.

Häll under omrörning i det smälta smöret. Knäck sedan i äggen, ett i taget, ett i taget och fortsätt röra om tills smeten är någorlunda jämn.

Klä in formen med bakplåtspappret och häll i smeten. Kör in i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut kakan och ställ den svalt så den hinner svalna.

För att få extra semmelfeeling vispa grädden tillsammans med lite kardemumma och socker så att även den får smak.

Servera!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *