Barn,  Cleo

Fas 5 here we go!

Åh min lilla solskenstjej som alltid ler så stort när hon vaknar på morgonen och får se en. Eller varje gång hon vaknar och får syn på en så ler hon ett stort leende. Förstår inte hur vi lyckats få en så glad och kärleksfull tjej. Men överlycklig över det är jag!

Dock märks det att det är någonting på gång,. Hon är väldigt mycket mer klängig än innan, nu vill hon sitta i knät hela tiden. Bli buren eller omhållen. Inget konstigt med att en bebis vill det, men innan har hon gärna legat bredvid och lekt eller myst. Om hon får bestämma så ska hon sova på en, i famnen, och hennes säng duger inte alls så bra som innan. Vissa nätter sover hon inte i den alls då hon sover så oroligt. Det är mardrömmar och lättare sömn. Det samma gäller på dagarna när hon sover då, hon vill gärna se en, helst att man ska ligga bredvid och kommer inte riktigt till ro. Och visst är det jättemysigt att sova i sängen allihopa men sömnen tar stryk av det, jag sover så mycket bättre om hon ligger i sin säng.

Maten går det inte heller så bra med, förut var hon nyfiken som tusan på allt. Nu duger väldigt lite, helst bara ammas ska hon. Hon är visserligen nyfiken fortfarande och vill göra som mig. Hänger sig i armarna och ska dricka ur mitt glas, eller ur ett eget. Hon tycker det är kul att titta på när man äter. Men att bli matad är ingen hit längre. Det går inte att få i henne något.

I alla fall inte tills igår, när hon nästan fick i sig min macaron då hon satt i min famn när jag åt, då testade jag att ge henne en bit mango istället. Och den slank ner på två röda. Oj vad gott det var! Snabbt följt av ett rasieriutbrott för att hon inte fick mer direkt. Så kanske är det det hon vill nu, äta själv? Äta bitar? Jag kommer i alla fall att testa det. Håller på att baka grötpinnar och kommer köpa mer mango till lilltjejen så att hon kan få leka med maten istället och upptäcka den genom att göra samma som mamma och pappa.

#mamma #mammablogg #mammalivet #bebis #bebis2016 #babymat

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *