Beauty,  Inspiration - Beauty,  Makeup

Att hitta rätt rouge

Jag nämnde ju i vårens trendanalys att det är dags att satsa på rouge nu så vad passar bättre än att prata om detta med att hitta rätt rouge. Många har ju under flera års tid skippat rouget, eller helt enkelt använt brunt rouge som contour. Men varför har man egentligen rouge och hur ska man tänka krig färgval?

Att välja färg

Det kan vara väldigt svårt att hitta det perfekta rouget som gör att man ser friskare och piggare ut. För det är just det man vill ge ansiktet, lite liv. Lite härlig rosighet som efter en rask promenad. Men tar man fel färg så kan det göra det motsatta. Men hur ska man tänka? Jag brukar säga att om man trivs i kalla färger så kan man välja ett rouge med en blå underton som rosa medan om man trivs i lite varmare toner så är ett aprikost rouge ett bättre val.

Vill man leka lite med färger kan jag rekommendera att välja en palett, exempelvis så lanserar Loreal (se bilden nedan) två paletter nästa månad med varma/kalla färger i både lite starkare nyanser, svagare matta och shimmriga.

Men ett tips jag sett är också att välja ett som går i samma ton som ens läppar, eller till och med på insidan av underläppen. Detta för att man här ser vilka färger som redan finns i ansiktet och som då framhäver det fint.

Olika typer av rouge

Generellt finns två typer av rouge; puder och krämrouge. Sedan finns det såklart massvis av olika varianter av dem och både med och utan shimmer. Vilket man väljer är en smaksak. Och förr sa man att cremerouge gav ett mer naturligt intryck än puderrouge, men nu mer finns det väldigt intensiva cremerouge och skira fina puderrouge. Men det är helt klart lättare att bara kleta på lite cremerouge om man inte vill ha så mycket annat smink. Däremot skulle jag vilja säga att en regel är att har du lagt puder, då jobbar du med puderrouge. För att lägga kräm på puder brukar mest göra det kakigt.

Loreal infaillable blush paint kommer att släppas i februari. Palett med 6 färger i antingen varma eller kalla färger för 159kr. (Pressexempel)

Vart ska jag lägga rouget?

Numera kan du leka hur mycket du vill. Rouget kan vara både jättesynligt eller väldigt skirt. Du kan välja att bara ha det på kindäpplet men också dra upp det festligt i tinningen och låda det gå ihop med ögonskuggan. Men det mer klassiska sättet att lägga rouge är att lägga det när man ler. Att fokusera på kindäpplet övre del och därefter dra bakåt mot tinningen för att få det att smälta ihop fint med huden och resten av sminket. Att just lägga på den övre delen av kindäpplet gör att rouget också håller sig lite högre upp när du inte ler mer, annars kan det hjälpa till att trycka ner kinden.

Nedan ser du två exempel på hur man kan lägga rouget. Till vänster en lite mer klassisk applicering medan den till höger är mer lekfull och effektfull på ett härligt 80-tals vis.

#beauty #skönhet #skönhetsblogg #skönhetstips #rouge #nouw30daychallenge #beautytips #beautyblogger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *