Barn,  Cleo

7 månader

Tiden springer iväg. Nu är lilla apan hela 7 månader. Hon blir mer och mer person för varje dag som går. Ständigt utvecklar hon nya fantastiska egenskaper. Och gnäller. Nu gnäller hon en hel del, men så växer ju tänderna på henne så det är inte så konstigt.

Idag var vi och tittade på en förskola till Cleo, vill se lite hur det är på de jag funderat på. Vill veta vad de går för och hur jag känner med personalen. Men det är svårt. Vad ska man titta efter? Jag går mycket på magkänsla och tror vi hittat någorlunda rätt. Ska besöka en till i området på måndag då de har lite olika sätt att jobba på här i området. Men det är ju inte säkert att vi får någon vi valt tyvärr. Hon kommer ju hamna ganska långt bak i kön så det kan ju gå hur som helst.

Men den vi var på idag verkade så bra, det var frihet för barnen att ta egna beslut, engagerade pedagoger som varit där länge och arbetat. De såg ut att trivas och barnen verkade tycka allt var bra. De hade gympa och var ute mycket och åt frukt. De hade inga stänga avdelningar utan man fick vara med de man ville och trivdes med. Så bra! Dock hade de inte så många småttingar, eftersom det är 1-5 avdelningar. Men då blir man inte utan vänner och lämnad kvar om man har otur. Dessutom fick vissa av de mindre vara med de äldre om de hade sina kompisar där. Hur bra?! Nu har vi en kvar att titta på, vårt förstahandsval som vi tittar på nästa måndag. Det är en 1-3 och 3-5 förskola. Så då kan vi se på skillnaden.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *