Beauty,  Hudvård

Emma S treatment enzyme peel

Jag fick ett tips om att testa att köra enzympeeling istället, faktiskt ett tips om Maria åkerbergs papayapeeling. Men jag vile såklart köpa snabbt och smidigt så sprang förbi Kicks, där fanns inte den tyvärr. Dock hade de Emma S enzympeeling så den fick duga.

En enzympeeling eller en syrapeeling (det är olika men fungerar relativt lika) löser upp bindningarna mellan de döda hudcellerna så att dessa lyfts bort till skillnad från en klassisk kornpeeling som mekaniskt tar bort de döda hudcellerna. De verkar alltså snällare då man inte behöver "gnugga" och rispa huden.

Denna från Emma S är faktiskt en kombo mellan syrapeeling och enzympeeling fick jag veta när jag läste på efter att ha köpt den, inte för att det gör mig så mycket. Den innehåller enzymer från papaya och mango som löser de döda hudcellerna och agerar peelande. Därutöver är det AHA-syror som är fuktbevarande och som även hjälper till ytterligare att lösa de döda hudcellerna och BHA-syror som går ner på djupet och löser talg och porer som täppts igen. BHA-syror är också lugnande på huden.

Vad tycker jag då?

Eftersom jag är en junkie för riviga peelingar som känns var detta jätteovant för mig att använda, det var mer som en mask som jag la på och lät sitta några minuter för att sedan sköljas av. Hade också läst att många blivit väldigt röda av att använda enzympeelingar men jag upplevde bara lätta stickningar och en rätt rosa ton efter. Huden kändes dock ren och fräsch med en fin lyster. Dock ska man väl väga in ansiktsbehandlingen jag gjorde förra veckan i detta. Kanske ser jag mer effekt om jag väntar lite, men vem vill vänta in att de döda hudcellerna ska lägga sig som ett lager på huden? Inte jag i alla fall, jag vill alltid ha flawless hud!

Den kostar 299kr om jag inte minns fel vilket jag helt klart tycker är ett överkomligt pris, speciellt om man tittar på vad andra peelingar kostar. Dock kommer jag nog att testa Marias nästa gång för att se skillnaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *