Beauty,  Makeup

EcoTools – ekologiska sminkborstar

EcoTools är ett märke jag varit intresserad av ett tag, men utan att det blivit någonting av att jag faktiskt testat deras borstar. Så när vi var i Stockholm var vi på ett föredrag om hållbar konsumtion, där EcoTools var med och sponsrade. Vilket passade perfekt då hållbar konsumtion är så mycket mer än vad man kanske kan tro. det handlar visserligen om att hushålla med jordens resurser, men än mycket mer om att handla eftertänksamt. Och det är någonting som EcoTools faktiskt kan hjälpa en med. För visst är det helt underbar med nya sminkborstar?

EcoTools borstar innehåller bara återanvändningsbara material så som återanvänt aluminium och bambu, som för övrigt är en hållbar växt då den inte påverkar naturen speciellt mycket. Borsten är även de hållbara då de är syntetiska och inte djurtestade. Materialet är Taklon vilket är en mjuk, snäll och lite skör polyester som passar perfekt på syntetborstar då den uppför sig precis som naturligt hår.

De flesta av borstarna på bilderna är från deras 10-årsjubileums paket och deras define and highlight kit. Några av mina favoritborstar kommer med dessa kit och är Controlled setting brush, Angled crease brush, Eye/lip blur brush och Highlight brush. Allihopa superlätta och härliga att arbeta med och de lämnar inga linjer utan arbetar in sminket fantastiskt bra och snyggt. De är alltså inte bara bra för miljön utan de är faktiskt väldigt lättarbetade också. Och med tanke på vad man får är 299kr och 169kr som hittat för ett sådant här paket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *