Manlig skönhet

Rakkräm från Glamazon

Detta inlägg är i samarbete med Glamazon.

Idag fortsätter min serie med herrvård och vi tar oss in på rakkräm. Någonting som både män och kvinnor använder såklart, men varför är det så viktigt? Och vad gör egentligen en rakkräm? Låt oss bena ut detta lite.

Varför rakkräm?

Just vid den klassiska våtrakningen, som man såklart ska köra med då vi alla vet hur obekvämt det är med torrakning, finns det olika alternativ att välja för att göra rakningen så bra och behaglig som möjligt. Det finns geler, skum och tvålar och så finns det rakkräm. Rakkrämen är väldigt dryg och man behöver bara en liten enkrona av den för att kunna löddra upp det och verkligen få ett fantastiskt resultat.

Visst det är lite teknik som krävs för att lära sig hur mycket vatten man ska ha för att löddra upp bäst, men därför brukar många löddra upp i en kopp först tills de lärt sig hur man löddrar upp det i ansiktet. Oftast ser man det appliceras med en rakborste men det går att göra med fingrarna också.

Det rakkrämen gör beror lite på ingredienser, men generellt är den till för att ta hand om huden och återfukta den under rakningen. Den hjälper även hyveln att glida bättre så att man inte skadar sin hud eller får skärsår. Allt för att det ska bli så bra resultat som möjligt. Den lämnar huden väldoftande och mjuk efteråt. Men såklart kan den ha många andra egenskaper då krämerna kan vara vitaminberikande för att bekämpa antioxidanter eller innehålla aloe vera för att ge en bättre återhämtning och vård av en känslig och skadad hud.

Du kan hitta rakkräm i både tub och burk hos Glamazon.

Med Kärlek, Sara

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *