Mat

Johan & Nyström Avenyn

För ett väldigt bra tag sedan, faktiskt i början på december var vi bjudna på ett riktigt fint event. Det är nämligen så att på några ställen i stan har caféerna bytt regi. Numera hittar vi Johan & Nyström lite varstans. Inte mig emot då de gör väldigt gott kaffe. Men när det var dags att öppna lite av deras showroom, kaffeshop kombinerat med utbildningslokaler och ett riktigt snyggt café på avenyn så var det såklart dags att slå till på stort. Tyvärr jobbade jag halva eventet, så det var lite mitt i när vi kom och ganska snart efter dags för stängning.

Johan & Nyström är ett kafferosteri grundat 2004 med fokus på hållbarhet och relationer. Perfekt i tider som dessa, speciellt när vi vet vikten av bra kaffeodlingar och hur mycket gifter det sprids för de arbetande där. Så jag gillar verkligen att de arbetar för rättvisa. Här kan ni läs mer om deras arbete.

Vi bjöds på bubbel, fika och provsmakning. Cleo fick juice och yoghurt, även om hon inte hade tid att äta då det var så mycket nytt och spännande att se på. Det var livemusik, något hon älskar och även kaffekonsttävling. Ett riktigt fint event helt enkelt. Och fantastisk lokal. Har ni inte varit där, gå dit! Det öppnar verkligen för mys och långhäng.

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *