Makeup

Glossy makeup

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Det har ju pratats en hel del om detta, metallic och glossy ögonmakeup men det finns i många olika graderingar av glossy såklart. En hint eller all in så det ser ut som att det rinner från ögonen. Men det är lite trixigt att få till det, i alla fall om man vill att det ska hålla sig någorlunda snyggt och inte creasa över hela ansiktet.

How to:

Lätt sagt är det som behövs egentligen bara två saker, något shimmrigt och någonting glossy. Sedan är det bara att leka. Vilken typ av shimmer som behövs är inte så noga men ju finare korn desto bättre. Det spelar inte heller någon roll i vilket utförande shimmret kommer. Det kan vara puder, gel eller flytande.

Det du gör är helt enkelt att du applicerar det på locket med den täckningen du är ute efter, precis som du skulle lagt den om du bara ville ha en schysst shimmerskugga.

Här är några exempel på skuggor du kan använda.

Glossy!

Sen är det dags att göra det lite mer glossy och här får du utgå från vilken mängd gloss du vill ha. För det snällaste går ett vanlig hederligt läppsyl av något slag bra, det blir bara ett lätt känsla av gloss då. Bara att dutta på ett tunt lager med fingret.

För lite mer glossighet är nästa steg att ta någon typ av facegloss, exempelvis en strobecream eller en illuminator. Även dessa är bara att dabba på uppe på för att ge en härlig wetlook. Dessutom vet jag flera märken som nu kommit med speciella eye-gloses tror de hamnar någonstans mellan superglossy och medium.

Är inte detta nog kan du välja ett vanligt läppglans, gärna ett som inte bara rymmer iväg utan ett som stannar lite på plats.

Här får du två exempel på produkter från varje kategori.

Tips

Ett tips för att få det så snyggt som möjligt är att undvika att lägga glosset i globvecken. Det kommer hamna där ändå men hoppar man över det så blir det inte lika lätt creasat och inte heller ett sådant överflöd av gloss.

Ett annat är att om du kör på det sistnämnda och ska blanda ut med antingen eyegloss eller läppglans så kan du blanda ihop det med shimmret med en gång och sedan kleta på om du vill. Då kan man även få det snyggt rinnande om man vill det.

Ska försöka få ihop en tutorial när jag gör lite olika glyssy eyelids men just nu går det inte, Cleo har inte mycket lust vid att vara snäll och låta mig filma, haha!

#nouw30daychallenge #makeup #inspiration #skönhet #skönhetsblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *