Beauty,  Tips

Rewiew: Olaplex 3

Igår tänkte jag att nu är det dags att återställa håret lite. Få bort en del av risigheten och den extrema torrheten i mitt hår. Dock säger ekonomin till mig att avvakta lite med nästa besök hos Alexandra på Kokoro och köra Olaplex 1/2 behandling. Så jag tänkte köra på nummer 3. Mellan behandlingar behandlingen.

Olaplex är en behandling som återskapar de brutna disulfidbindningarna i håret, dessa bindningar bryts vid värme och kemiskbehandling av håret. Det är alltså detta som gör att håret går av och ser risigt ut. Känns sprött.

Såklart är 1 och 2 starkare och mer effektiva i sin behandling men även 3an innehåller samma verksamma substans.

Detta ska appliceras i hela håret på handdukstorkat hår, sitta i 10 min och därefter sköljas och schamponeras/balsameras bort.

Såhär ser mitt hår ut före/efter behandling. På före har jag haft leavinbalsam och hårolja i. Efter bilden är inga extra saker lagda i håret.

Som ni ser gjorde behandlingen ingen mirakulös effekt på mitt hår, så som man sett att salongsbehandlingar gjort. Men håret känns och ser likadant ut som innan, med preferenserna att det är produkter i före-håret. Så någon skillnad har det gjort.
Håret känns lite starkare än innan men känns lika torrt. Så visst finns det mängder av behandlingar och inpackningar som ger bättre resultat direkt. Jag skulle eventuellt kunna kombinera den med en riktig fuktbehandling.

Men jag är ändå nyfiken på att se hur det blir i längden, efter några behandlingar. Och framförallt efter en frisörbehandling.

Rekommendationen är 1 gång i veckan men funderar på ca 2-3 nu i början för att ge en intensivare. Och ge er en uppdatering om någon månad. Hur ser ni på det? Hade det varit någonting?

Bild från Pinterest på vad frisörbehandlingen kan åstadkomma. Drömmen verkligen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *