Beauty,  Hudvård,  Övrigt

Migränbehandling hos Stare by Rebecca

Precis som rubriken säger ska jag prata om något som än är lite tabu, som folk bara förknippar med skönhet men som gjort någonting helt annat för mig. Jag ska prata om Botox, men som en medicinsk behandling mot huvudvärk. Det kommer bli ett lite tyngre inlägg, men efter alla fördomar jag mött känner jag att det är dags.

Huvudvärk -varför?

Man kan få huvudvärk av extremt många anledningar, men jag kommer gå in lite mer på de som faktiskt påverkar en mest i vardagen. Spänningshuvudvärk och migrän. Den förstnämnda är den absolut vanligaste anledningen till att man får huvudvärk, det har att göra med att man spänner sig, oftast helt omedvetet.

Och då får man höra att det bara är att ta en tablett, eller att bita ihop för huvudvärk har ju alla lite då och då.

Jo visst, det är vanligast så. Det är för att man haft det stressigt, haft mycket att göra. Spänt sig för att man kisat i solen och liknande. det håller i sig någon dag och sen är det borta. Har man det så pass lätt förstår jag att man tycker det känns konstigt att behandla. Men sedan finns det de av oss som har kronisk spänningshuvudvärk. alltså en huvudvärk som sitter i minst 15 dagar i månaden, minst 3 månader i rad. (jag själv minns inte en dag utan huvudvärk. Har alltid en tryckande känsla, som att någon dragit ner en väldigt tight mössa fast lite värre.)

Migrän då? Är det inte det alla har? Många brukar klumpa ihop dessa, för att det är lättast så. Det är inte kartlagt varför man får migrän, men det kommer som en pulserande värk, oftast ensidig till skillnad från spänningshuvudvärken som är jämn över sidorna. Man är ljud och ljuskänslig och ser ofta auror.

Man kan såklart ha båda dessa, men då behandlingarna ser lite olika ut är det bra att skilja på dem. Även fast uppkomsten ofta är sammankopplat med spänningar i musklerna av olika slag. Och det är det jag behandlat mig mot.

Botox mot huvudvärk, varför?

Botox är ju inte som folk säger ett nervgift, visst är det helt otroligt farligt om det hanteras fel men det räknar jag med att de som gör dessa behandlingar kollar upp innan. Botox är ett tillfälligt muskelavslappnande ämne som används mycket inom sjukvården. Det kan hjälpa till ex vid spasmer av olika slag, svettningar och urinläckage. Och som jag tidigare nämnde så beror ju huvudvärk oftast på spänningar i muskler, vilka försvinner då musklerna blir avslappnade. Så inga konstigheter alls, mer än att det är världens dyraste läkemedel vi har att göra med och troligtvis därför man så sällan använder detta som behandling.

Behandlingen

I och med att min spänningshuvudvärk kommer från att jag spänner min panna och mina käkben, jag har även spänningar över tinningen så kan jag vakna mitt i natten med kramp mellan brynen. Jag har fleras gånger vaknat och sett ut som att jag är extremt förbannad. Stora argrynkor över halva pannan. Helt obefogat. Dessutom kan jag bita ihop mina käkmuskler så mycket att jag inte kan röra dem. Så jag har en del spänningar som ni kanske förstår. Och för mig leder detta till att jag får spänningshuvudvärk, och ibland migrän, jag blir trött, hängig och orkeslös. Ibland blir jag lättirriterad då jag inte orkar med ljud. Det är en ständig tryckande känsla över mitt huvud.

Så jag tittade över alternativ till att knapra alvedon och när fina Hanni gjorde en behandling så började jag fundera på om det inte var någonting för mig.

Så jag valde noga och hörde mig för, mitt val föll efter rekommendation på Rebecca Stare och jag bokade en tid hos henne. Vi började med en konsultation där hon kände på mina muskler och avgjorde vart det var bäst att sätta. Och på mig blev det just i pannan, mellan brynen och käkarna. Rebecca ville även sätta i tinningarna på mig, men då jag var lite nojig och rädd. Både efter att ha läst på om botox och för sprutor valde hon att avvakta med detta till återbesöket. Vilket i efterhand var ett bra val.

Själva behandlingen gick väldigt snabbt, vi pratade samtidigt och hon fick mg att nästan glömma att det var nålar hon stack i mitt ansikte. Inte alls så farligt som jag inbillade mig, men lite smått obehagligt var det. Har sett folk säga att det inte känns, vilket det gör. Men det är ingen farlig känsla och det går över snabbt.

Resultatet

jag var lite öm de första dagarna och det kändes lite konstigt, detta då botoxen tar några dagar på att sätta sig och det såg lite roligt ut när det satte sig lite bättre i ena brynet än andra först. Lite mer värk än innan hade jag, men det var väntat. Dock försvann trycket helt när botoxen satt sig. Jag hade fortfarande lite ömmande värk, och det var ganska markant över tinningarna. Som att det flyttat sig dit.

Återbesöket gick väldigt snabbt, vi kollade lite hur det satt sig och hon ville göra lite justeringar för att det även skulle bli estetiskt fint och sätta sig perfekt över ansiktet. Vi fyllde på lite i panna och mellan brynen och valde att sätta även i tinningen denna gången. Detta då jag hade ont där. Och det märktes att jag var spänd. För att uttrycka det lite snällt var det ingen behaglig upplevelse alls på ena sidan. Men det var värt det. Och efter ett litet tag lade sig det, och nu ömmar det bara lite. Men det kan ha att göra med att jag åkt på en sprängförkylning.

Så huvudet känns väldigt mycket lättare efter behandlingen, jag kan fortfarande röra ansiktet men inte alls lika mycket som innan. Det känns lite skumt när man försöker rynka pannan men annars så har det varit en extremt bra behandling för mig. Jag mår mycket bättre och livet känns lättare om man ska uttrycka det så.

​På bilderna ser ni att jag fortfarande har rörligheten kvar, men väldigt begränsad. 

Är det någon som är intresserad, eller funderar på en behandling, vare sig medicinsk eller estetisk skulle jag absolut rekommendera er i närheten av Göteborg att gå till Stare by Rebecca, hon får en verkligen att känna sig som hemma och är världens gulligaste person. Hon vill verkligen se till att resultatet blir topp och att man går därifrån helnöjd!!

En kommentar

  • victoriasoderlund

    Men visst är den! Jag tycker man vänjer sig också efter ett tag. Jag var besviken först men använde den ändå och nu är jag skitnöjd med den! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *