Beauty,  Hudvård,  Press samples

Loelle Argain oil

För ett litet tag sedan, okej ganska bra tag sedan, fick jag hem dessa produkter från Loelle. Har ju total hypeat Arganolja så det var jättekul att få känna på lite sådana produkter. Till den vanliga arganoljan kom även en lermask och kallpressad nyponrosfröolja. Meningen är att man kan använda oljorna för sig eller mixa dem med leran för att göra lermask. Lite mer om det kommer senare. Först tänkte jag presentera er lite för företaget, hur många av er har hört talas om Loelle innan?

Loelle

Loelle är ett svenskt företag som grundades 2012, då de ville fylla hålet som fanns på marknaden gällande ekologiska och naturliga skönhetsprodukter. Sagt och gjort, de började med Arganolja. Deras olja hämtas direkt från ett kvinnokooperativ i Marocko som är Ekocertifierat. På det viset går pengarna direkt till de som sköter produktionen och kvinnorna som jobbar med det. Helt fantastiskt va? Här kan ni läsa mer om Loelle!

Loelle Argan Oil

Denna arganolja är 100% naturlig och ekologisk och ska hålla en hög kvalitet. Den ska mjukgöra både håret och ansiktet och ge en enorm lyster. Dock skulle jag rekommendera er att vara försiktiga om ni är bloda och vill ha era kalla toner i håret kvar. I och med att oljan är ren så är den lite gul i sig, vilket kan göra att håret ser lite gulare/varmare ut. Oljan lägger sig på mig lite på huden, men efter ett tag går en in bra. Masserar nästan in den för att den ska gå in. Så ta verkligen inte för mycket.

Här hittar du Arganoljan och den kostar 99kr.

Loelle Nyponrosolja

Denna olja utvinns ur Rosa Mosqueta, som växer i Chile. Den är som ni ser på bilden rik på vitamin A, beta-karoten, och Omega 3 och 6. Så en riktigt hälsobomb på huden. Den är snäll nog att användas kring ögonen vilket är super då jag haft svårt att hitta en naturlig ögonkräm som dessutom skyddar huden från uttorkning. Att den dessutom har naturlig antiaging i sig gör ju saken bara bättre nu när de första linjerna börjar dyka upp. Den ska snabbt gå in i huden, men som med de flesta oljor tar det lite tid på mig. Så man får vänta lite efter att man smörjt in sig innan man börjar greja med ansiktet. Dock är den väldigt härlig och ger en fin lyster, och jag klagar inte på att de ger en lite lätt solkysst känsla efter ett tags användande.

Fettsyrorna i oljan är de som reparerar huden och ger den ett bra fuktskydd. Betakarotenet däremot agerar antioxidant och skyddar huden mot skador och fria radikaler. Den ger även huden en lite mer orange/brun ton och gör att den snabbare blir brun och får sitt naturliga skydd när den utsätts för sol.

Här hittar du nyponrosoljan och den kostar 119kr.

Loelle Rhassoul Atlas

Detta är Loelles lermask, som kommer i pulverform. Spännande eller hur? Den kan användas både som hårmask och som ansiktsmask, men jag tycker den fungerar bäst i ansiktet eller så har jag inte fått till den bra i håret.

Detta är en mild lera som är fri från tungmetaller och som rengör din hud på djupet. Den innehåller en hög halt mineraler, så är du känslig mot det skulle jag låta bli denna. Det är dessa mineraler som hjälper till att dra ut orenheter ur huden och som ska lämna ditt hår glansigt och lättborstat.

På mig tyckte jag den inte gjorde någon som helst effekt i håret, men en geggade runt och var väldigt odryg. Men som sagt, jag kan ha missuppfattat hur man gjorde hårmasken då man faktiskt ska blanda iordning sin lermask själv. Det gör man genom att blanda leran med lite varmvatten eller rosenvatten tills det är en jämn smet. Det var det jag gjorde för ansiktet och smetade på.

I ansiktet var det till en början väldigt skönt, men allt eftersom leran torkade stramade det rejält. Ingen skön behaglig lermask så att säga. Då jag upplever min hud som oren och lite oljig valde jag att låta masken sitta de rekommenderade 20 minutrarna för detta (det rekommenderas olika beroende på hudtyp). Och när ajg återvände till spegeln hade masken krakelerat en hel del och runt näsan syntes det verkligen hur den dragit ur smutsen ur porerna. det var riktigt skönt att få bort masken och efteråt kändes huden riktigt len och fin. Men var väldig rosig på sina ställen och lätt irriterad. Men det la sig efter ett litet tag. Drog även på arganoljan ovanpå får att skydda och bevara.

Här hittar du lermasken och den ligger på 109kr.

Dessa produkter har jag fått hemskickade som ett presskit, då jag varit intresserad. Helt utan krav på att jag ska skriva om dem, så detta inlägg handlar om vad jag tycker om produkterna och är skrivet med mina egna ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *