Barn,  Hudvård

Eucerin för barn

Ännu ett gäng jag träffade på Daisy Beauty var Eucerin, ett märke jag vart sugen på att testa men det inte blivit av. Kommer testa en del i vår. Men det var inte det jag skulle skriva om utan att de härliga teamet skickade hem lite produkter till mig, eller ja inte till mig utan till Cleo. Hon hälsar att förpakningarna var superfina och smarriga att äta på.

Jag som mamma blev såklart även jätteglad då det verkligen var behövliga produkter som kom.

Eucerin Aquaphor

Detta är en produkt som vi fått känna lite på innan och jag ställer mig verkligen i kören som hyllar den! Var kritisk först när de stod och pratade om hur bra den var för ALLT och speciellt en röd stjärt på bebisar. För det säger ju varenda märke som säljer något för det. Men skojar inte när jag säger att de gånger Cleo vart lite gnällig och det vart riktigt illa i vecken har hon nästan njutit av att jag smörjt på ett lager av denna. Och dagen efter har det varit bra igen!

Detta har ju många mammor redan listat ut att för att huden ska läka så krävs det väldigt bra förhållanden, det ska vara en viss fuktighetsgrad men inte för fuktigt då det snarare förhindrar att ny hud bildas. Och de där förhållandena är ju sådär lätta att hålla i veck och annat. Speciellt om ens bebis har 375 veck över hela kroppen.

Den innehåller varken vatten, alkohol eller parfym och dessutom väldigt få ingredienser vilket är kanon om man ska använda det på sin skrutt.

Inser att detta låter som ett rent reklaminlägg men detta är verkligen vad jag tycker och det går inte att låta annat än sådan här om denna produkt. Mina läppar älskar den också!

Den ligger på 89kr så den är inte heller speciellt dyr. Läs mer om Aquaphor !

Eucerin AtoControl

Detta är en produkt som vi egentligen inte har så stort behov av än, Cleo ammar och får i sig massa vätska så man är avundsjuk på hennes fantastiska återfuktade hy. Haha, men ansiktet blir ganska kallt nu i minusgraderna och det gör ju att lite extra fukt behövs. Så att få hem några små förpackningar som är lätta att ta med av denna är en hit.

Den innehåller inte några parabener, parfym eller färgämnen så den fungerar på barn från 3 månader. Och det är ju oftast efter det de utsätts lite mer av väderväxlingarna. När man är ute och gungar och sådant. Men det kan ju vara så att man har någon som drabbats av atopisk hud (eksem) som jag hade när jag var liten och känslig mot allt jag tyckte var gott, och denna hjälper fint att smörja in även på detta.

I den är det Omega-6 och lakritsrotextrakt som är närande och lugnande för huden och hjälper dess skyddsbarriärer. Och vi använder den främst på kinder och näsa för att ge lite extra fukt när vi kommer in efter att ha varit ute och busat i kylan.

En flaska med detta ligger på 169kr .

Eucerin sunprotection kids 50+

Nu ska ju inte små barn utsättas för sol, eller använda solskyddsfaktor, och just nu är det ingen sol att skydda sig från. Men denna hamnar absolut i badrumsskåpet till i sommar. Dock är det faktiskt så att denna kan användas från 6 månader, så yey för er som har en i Cleos ålder som ska iväg till solen. Självfallet ska de inte vara i direkt solljus ändå, men det är ju svårt att helt undvika solen.

Även denna är fri från parabener, parfym och färgämnen och är dessutom väldigt vattenresistent så den funkar kanon vid bus i vattnet (som kommer ske här i sommar).

Så mycket mer har jag inte att säga om denna just nu i och med att vi inte använder den i dagsläget men den är Sveriges mest sålda, skyddar mot både UVA och UVB-strålning och ligger på ca 195kr .

#nouw30daychallenge #eucerin #hudvård #mammablogg #skönhetsblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *