Julkalender 2017

Julkalender 2017 – Lucka nummer 2 – The Body Shop

I lucka nummer två hittar vi ett av de fantastiska julkiten från The body shop, ett julkit i en serie som ligger mig varmt om hjärtat. Det är nämligen så att julkollektionerna är designade för lek. Desigande av House of Holland i samarbete med organisationen International Alert som har ett projekt kallat Play for Peace som hjälper barn på flykt till att hitta en säker och trygg plats att leka på. En plats där de kan få vara barn igen. Och för varje såld julgåva bidrar man till projektet.

Och inte nog med att designen är spännande och lekfull, den är också hållbar då du kan återanvända den som klossar, spel och julkulor. Miljövänligt och bra för alla de stackars barnen på flykt.

Frosted plum festive tin

I denna lucka har du möjligheten att vinna en av deras specialkollektioner med extra julstämning. Ett kit med den underbara doften Frosted plum. Och du får faktiskt 3 av mina favoriter från The Body shop i denna, ett shower gel (60 ml), en handkräm (30 ml) och en sugar scrub (50 ml). Utöver dessa ingår också en Body butter (50ml)

Det är en diskret och mysig doft som passar alla, den ger en viss vinterkänsla och doftar såklart svagt av plommon, men på ett härligt fräscht sätt. Och inte bara jag tycker om den, Cleo älskar den, eller ja. Mest älskar hon förpackningarna och den fantastiska julkulan som hon mer än gärna leker med. Och det var ju tanken eller hur?

 

Vinna luckan?!

För att vinna luckan denna gången behöver du svara på frågan i vilket land The body shop bidrar till Play for peace under ett helt år och nämna en sakfråga (kortfattat) du brinner för. Svaret på frågan hittar du här.

Ni har till 23:59 på onsdag 6/12 på er att vara med.

 

Luckan är stängd och vinnaren kommer att presenteras inom kort, fokus ligger dock på att få ordning på lägenheten inför visningen. Ber om ursäkt för detta men livet får komma först ibland!

 

#playforpeace

 

121 kommentarer

 • My Tulin

  Svaret är : Libanon !
  Jag brinner för många saker men att barn ska ha rätt till en trygguppväxt är så viktigt för mig,
  det skapar ju vår framtiden och ingen ska behöva växa upp med en känsla av otrygghet

 • Sandra Nilsson

  1. Landet är Libanon
  2. Brinner för äldrevården, då jag själv jobbar på ett boende och vet hur bra dom kan få det och vill verkligen lyfta allt positivt som finns med äldrevården. Trött på allt negativt.

 • Anna Mårtensson

  Rätt svar är Syrien ! Jag brinner får alla barns rätt i samhället <3 Är förskollärare och brinner för att ge barn en bra start i livet z3

 • Hanna

  Land: Libanon

  Jag tycker det är viktigt att normalisera mens i samhället. Behovet av detta är stort i u-länder där flickor tvingas stanna hemma från skolan pga de har mens (ex Sydafrika) vilket gör att de missar ca en fjärdedel…

 • tova

  Libanon. Jag brinner inte ordentligt för något men jag försöker engagera mig som volontär, just nu är jag aktiv i kompis sverige som sammanför svenskar med nyanlända för att skapa vänskapsband där vuxna människor får en vän i sin egen ålder att utbyta erfarenheter med. Det är givande att se människor mötas och att utanförskapet minskar.

 • Elina Söderberg

  Libanon.
  Jag brinner för att hjälpa utsatta barn i samhället. Jag tycker att det är de som behöver hjälp som allra mest i olika frågor eftersom de är oskyldiga och oftast inte kan hjälpa sig själva.

 • Cissi

  Projektet play for peace fokus är Libanon detta år.

  Personligen så brinner jag verkligen för att stötta unga tjejer förebyggande. Med tjejgruppverksamhet och coachning (United sisters)

 • Katarina Strömberg

  Play For Peace donerar pengar till Libanon.
  En sakfråga jag tycker är extra viktig är alla människors rätt till rent vatten.
  Något vi i Sverige tar för givet, men som så enormt många människor saknar.

 • sandra boström

  Rätt svar är Libanon.
  Jag brinner lite extra för djur, och därför är deras rättigheter något jag är engagerad i. Vi människor måste förmedla det som dem inte kan säga men så desperat försöker visa. Jag har till exempel själv en gatuhund från Irland med ett hål och streck i ena örat, undrade länge varför han hade det där hålet så gjorde en del efterforskningar och fick en hemsk förklaring, i många länder märker man hundar på samma sätt som boskap (med en nummerlapp i örat) när hunden sedan adopteras rycker man brutalt bort lappen, sett bilder på hundar med stora delar av öronen borta. Och detta är bara en av många hemska upplevelser vi utsätter djuren för.

 • Love

  åh va fint! De bidrar till Libanon!
  Har på senaste tiden fått upp ögonen för djurrätt, man har tyvärr fått se hur hemskt de kan ha det. Därför är det så bra med the body shop som inte testar på djur!

 • Hannah

  Landet är Libanon. ❤️ Min stora hjärtefråga är definitivt djurrätt, och så kommer naturfrågan naturligt på köpet. Världens vilda djur behöver stöd för att kunna fortsätta existera, och där gör Body shop ett outstanding jobb varje år med sina projekt. Såväl som för världens barn förstås.

 • Mia Korch

  Svar: Libanon
  Jag brinner för att förebygga sexturismen som finns nästan överallt men framförallt i Asien. Jag har arbetar inom turismbranchen utomlands i flera år och har verkligen fått se baksidan av sexturismen men droger, människohandel och kriminalietet.

 • Martha M

  De stödjer peace play project i Libanon. Det jag brinner för är att hjälpa högstadieelever i min förort med deras hemläxor och förbereda inför deras prov. Barnen är Sveriges framtid och jag ser det som en självklarhet att de får en bra grund från början och bra intagningspoäng.

 • Sanna

  Svar: Libanon.
  Jag brinner mest för djur. En av min favorit organisation är galgo del sol I spanien. Svenska katthem gör också fantastiska saker.

 • Andreas hedlund

  Svaren på dina frågor är
  1. Libanon
  2 För mig är miljön ett viktigt ämne för jag tror att så många människor och djur kommer att bli drabbade om vi inte ser till att göra en förändring snart!

 • Sanna

  Svaret är Libanon!

  Jag brinner för världshaven! Dumpning, plast, microplaster som dödar djur och får korallerna att förmultna. Våra vackra hav kommer vara döda och giftiga om inget ändras!

 • Linda Linnros

  Svaret på frågan är Libanon,
  Jag brinner för att sprida mer kärlek & värme i värden, jag försöker att hjälpa de jag kan och uppmuntra och stötta människor i min vardag!

 • Johanna

  Libanon <3 Jag brinner för arbetet och kampen med att göra världen fri från barnsexhandel. Jag stöttar Ecpat och Thorn genom bidrag och genom att upplysa människor om deras arbete och vikten med att stötta dem.

 • Anna-Karin Engström

  Landet är Libanon.
  Jag brinner för psykisk ohälsa, och främst bland ungdomar och barn. Jag läser femte terminen på psykologprogrammet och en dröm jag har är att i framtiden kunna jobba med att motverka psykisk ohälsa, t.ex. genom att leda tjejgrupper, kanske jobba som skolpsykolog eller inom ätstörningsenheten. Jag blir så ledsen när jag tänker på hur dåligt så många unga personer mår idag i Sverige, men jag blir också så motiverad att försöka hjälpa till och förändra vilket peppar mig att plugga ännu mer än vad jag annars hade orkat 🙂

 • Maria Sundlöf

  LIBANON är svaret på dagens fråga!
  Jag brinner för mer rättvisa för personer som mår psykiskt dåligt!! Tycker det är helt SJUKT att FörsäkringsKassan kan sitta och bestämma om en person är sjuk eller inte när en läkare (med många års utbildning!!) har skrivit ut ett läkarintyg som säger detta!! Läkaren skulle inte skriva ut ett intyg om personen i fråga inte är sjuk!! Sen sitter FK där och bestämmer fast de i många fall (nästan alla) inte ens har träffat personen i fråga!! Att må psykiskt dåligt är skittufft då det inte syns på utsidan hur man mår på insidan!! Det är enklare med ett brutet ben, kryckor och gips… 🙁

 • Sofia

  Libanon.
  Barns rättigheter i enlighet med barnkonventionen. Om alla får känna att man är lika värd och har lika rättigheter redan från livets början så kan många problem förebyggas <3

 • Eva-Britt Hjalmarsson

  Libanon
  Kvinnofrid är min hjärtefråga. Mäns våld mot kvinnor är mer än bara fysiskt våld. Det är ekonomiskt förtryck, psykisk misshandel, könsstympning…

 • Emelie B

  Rätt svar: I Syrien!

  Jag brinner för välmående, träning och rätt kost för människans hälsa! Men studerar även till inredare då jag även brinner för design! Kram

 • Annika Andersson

  Libanon
  Jag tycker det är otroligt viktigt att alla barn i världen får en vettig och trygg skolgång för att utvecklas.

 • Johanna

  Libanon.

  Jag brinner för flickors rättigheter och bidrar till plans arbete att bekämpa könsstympning och tidiga äktenskap. Skadliga sedvänjor som dessa gör att flickor redan som barn förlorar.

 • Isabelle

  Landet är libanon, där de förgyller livet för syriska flyktingbarn och får dem att känna sig som barn igen <3

  Min hjärtefråga är den bristande sjukvården i u-länder, därför går mina pengar till läkare utan gränser varje månad, därför drömmer jag om att hjälpa till på plats när jag är färdig sjuksköterska och därför vägrade jag smärtstillande under min förlossning i Oktober, för jag läser om kvinnor som föder i diken utan att säga ett knyst, det var min möjlighet att förstå vilka otroliga kämpar de är

 • JennyJenny.se

  Älskar många av body shops produkter så det hade varit kul att testa denna. Body shop bidrar med sitt projekt i Libanon. Att barn ska få vara just barn oavsett om de bor i Sverige eller i ett krigsdrabbat land är verkligen något som jag skulle vilja arbeta för i framtiden. Jag är socionom och har jobbat i över tio år med hemlösa i Göteborg men även jobbat fackligt för att kollegor ska ha det bra på jobbet. Finns så många frågor som är viktiga och jag önskar bara att dygnet hade fler timmar!

 • Elin

  Libanon. Själv brinner jag för djurens rättigheter. Att de inte utsätts för smink eller läkemedelstester. Att de får den omsorg och omtanke de behöver. Att de mår bra helt enkelt.

 • Christina Kaakinen

  Jag är med och tävlar!
  The body shop bidrar till Play for peace under ett helt år till landet Libanon.
  Själv brinner jag för att hjälpa äldre människor som undersköterska och ser till att de äter rätt mediciner ,att läkaren följer upp och noterar vilka biverkningar de får vidare .Det är dåligt med uppföljningar som ska göras av en läkare minst 1 gång per år .

 • Carola L

  Svar: Libanon
  Just nu är jag inte engagerad i annat än att försöka få min mittersta dotter att vilja fortsätta leva. Det tar i stort sett all min vakna tid förutom när jag jobbar och hon är i skolan. Annars har jag varit engagerad inom parasport som tränare sedan jag var 13. Rätten och framför allt möjligheten till fritidsaktiviteter för alla barn och unga ser jag som en viktig fråga.

 • Claudia Kerttu

  Libanon.
  Jag brinner för barn och ungdomar och psykisk ohälsa och jag har förmånen att arbets med dem båda, då jag delar min arbetstid mellan att vara skolsköterska och var samordnare inom Socialpsykiatrin! På båda jobben känner jag att mina insatser gör skillnad!

 • Sanna Kaakinen

  Wow, vilken fantastiskt tävling! Det hade varit fantastiskt att vinna den lucka, då jag älskar TBS och deras produkter. Det hade med andra ord varit den perfekta julklappen till mig själv, för visst får man lyxa till det med klappar till sig själv också. 😉

  Jag brinner för att alla barn ska få samma möjlighet, och tycker det är otroligt viktigt att arbeta vidare med. Alla barn har rätt till utbildning och hälsovård, rätten att bli rättvist behandlad och rätten att skyddas emot våld och övergrepp. Det är otroligt viktigt och något som ligger mig nära hjärtat.

  Svar: Syrien
  Kram Sanna

 • Åse

  Hej! Svaret idag är: Libanon. Och en sakfråga – det måste ju bli miljön (fast det är ju en massa frågor i en). Vi människor lever i samhällen, i världar, som är så specialiserade, så konstruerade, att vi glömmer att vi bara är en liten bit av den biologiska mångfalden. Nästan allting vi tänker på, pratar om, ser omkring oss, har människor konstruerat. Så det kan vara svårt att stanna upp och förstå hur vår konsumtion av naturen (som vi så egoistiskt kallar ’resurser’) blir till nedskräpning och utrotande av andra livsformer. Om vi inte ser helheten och vårt ansvar, kommer även vår egen livsform hotas.

 • Anna Nikkinen

  1) Libanon
  2) Miljöfrågan. En förutsättning för allas våra liv är att vi har en jord att leva på. En jord att ta hand om för oss som lever nu och för de som ännu inte fötts.

 • Malin

  Libanon! En av mina stora hjärtefrågor är miljön!
  Natur och miljö -det är vår familjs melodi!
  att värna om den värld vi lever i är viktigt anser vi,
  därför väljer vi gärna produkter som uppfyller detta mest,
  så som ekologiskt och fairtrade -där kriterierna uppfylls bäst

 • Elin Nilsson

  Svar: Landet är syrien. Den sakfrågan som jag brinner extra mycket för är jämställdhet. Dagens ojämställda samhälle är både ett stort problem i Sverige, men framförallt globalt. En stor förändring måste ske nu!

 • Sara Källström

  Svar: Libanon
  Jag brinner mycket för att hjälpa barn med cancer. Skänker kontinuerligt summor till barncancerfonden. Tror jag mer och mer blev berörd då en klasskamrat till min 11 åriga dotter fick hjärncancer förra året 🙁

 • Caroline

  Play for peace verkar i Libanon för syriska flyktingbarn. Brinner för alla orättvisor, frfa vad gäller barn, och en sakfråga som ligger mig varmt om hjärtat är mobbing.

 • Becky

  The body shop bidrar till Play for peace i Lebanon.
  Den sak för vilken jag brinner för är att försöka hjälpa till för nyanlända flyktingbarn med läxor och språk utveckling i vår ort,även lyssna på deras berättelserna och bara vara där för dem.

 • Ida

  Svar: Libanon
  Som student brinner jag lite extra mycket för barns, och då kanske särskilt flickors, rätt till utbildning. En fundamental demokratisk rättighet som borde vara en självklarhet!

 • Camilla

  Libanon. Jag brinner för alla människors liks värde, eftersom jag sitter i rullstol sedan drygt fem år tillbaka, och verkligen märker hur annorlunda man behandlas.

 • felicia

  Libanon.
  Jag brinner faktiskt för många saker, en av de saker jag brinner väldigt mycket för är att mänskliga rättigheter.Kortfattat sagt, rätten att få vara vem man vill vara, att man oavsett ålder, kön, land ska ha möjligheten att uttrycka sina åsikter, ha samma förutsättningar att lyckas och leva. Dessutom detta i samband med de faktum att samhället ska vara jämställt!

 • Malin

  De hjälper barn i Libanon. Själv brinner jag för att höja katters status i Sverige och hjälper så många hemlösa och oönskade kissar jag kan.

 • kexin

  1-LEBANON
  2-Jag brinner otroligt för min utbildning, civilingenjör inom design och hoppas på att kunna bidra med bättre samlevnad för alla i framtiden.

 • Martina Andersson

  Libanon! Om du menar rent generellt så skulle jag säga våra egna tiggare, framförallt de äldre. De behöver oss som allra mest och jag skänker gärna kläder och pengar så fort jag kan trots att min ekonomi som student i Stockholm är ganska smal.

 • Anna Johansson

  1. Libanon
  2. Jag brinner för och jobbar med HBTQ-frågor genom min förening Pride Skaraborg som arrangerar pridefestival och lyfter normkritik och mänskliga rättigheter lokalt och globalt.

 • Charmaine moniz

  Syrien
  Jag är gift med en indier sedan 25 år och var annan jul firar vi i indien. Vår familj samlar in pengar väskor och annat viktigt och tar med till ett barnhem där de tar omhand om barn vars föräldrar gått bort i aids och vissa av barnen bär ju även på viruset . Ingen vill adoptera dessa barn och få stöttar barnhemmet då det inte är moder theresas barnhem. Våra tvillingar har sedan de var små fått engagera sig i detta. I år ska vi tyvärr inte dit ( vi brukar slå in fina paket. Hyra en tomte och komma med mat och godsaker. Det absurda är att detta lilla barnhem ligger mittemot ett stort flashigt shoppingcenter!) Så vi kommer att skicka pengar. Vi har även lite andra projekt där för jag vet att då är det inga mellanhänder!

 • Tatiana

  Svar: Libanon

  Jag brinner verkligen för miljön. Att rädda vår planet, minska på tex plastpåsar, källsortera, ta oftare cykeln eller åka kollektivt.

 • Ellen

  The Body shop bidrar med play for peace i Libanon så bra intiativ av dem 🙂 Jag hoppas jag blir den lyckliga vinnaren med 😉

 • Hanna

  Varför måste man testa produkter på våra djur, dom har också känslor och rätt att leva? Att ta bort djurförsök är något jag brinner för. Därför köper jag bara produkter som inte är djurtetstade!

 • Maria

  I Libanon bidrar de till Play for Peace projektet. Jag skrev en av mina uppsatser vid universitetet om hur föräldralösa barns skolgång påverkas om föräldrarna dött i aids. Att förbättra barns möjlighet till utbildning i framför allt Afrika har sedan dess något som jag gärna vill arbeta med.

 • Tilda Bengtsson

  Rätt svar är Libanon!
  Jag brinner för kultur och att alla barn som vuxna som äldre ska få uppleva kultur. Jag tror att alla blir lyckligare och rikare genom det!

 • Milla

  Svaret är självklar Libanon!
  Förutom att jag brinner för att alla barn ska ha rätt till ett bra liv med utbildning och en god hälsa brinner jag även för att djur ska ha värdiga liv och absolut att skönhetsbranchen aldrig ska testa produkter på djuren! Därav gillar jag the body shop

 • Johanna

  Libanon

  Jag brinner för skola och att alla ska få den hjälp de behöver. Det behövs mer resurser i klasserna för de som har svårigheter, speciellt i matematik.

 • Tine

  1. Libanon
  2. Jag brinner för djurskyddet. Har djälv tagit hand om övergivna kattor och hundar och har adoptivhäst i England.

 • Theresia Vidén

  1. Libanon
  2. Jag brinner för att hjälpa en skola i en bergsby i Haiti, har själv varit där på besök. Vi dålig skörd äter de till och med lera till mat i brist på annat. Är glad att kunna stötta den med det lilla jag kan.

 • Charlotte Håkansson

  Libanon. Själv brinner jag mycket för miljö frågor. Hade ett projektarbete i skolan som hette dumpa plastpåsen och handlade om allt vi släpper ut i haven. Det ligger tonvis med plast som fiskar och andra djur äter och kvävs av eller så fastnar dom i det och drunknar. Jag tycker det är viktigt vi tar hand om vår planet för vi har ju bara en.

 • Hanna Nilsson

  Svaret är Libanon.
  Jag tycker att det finns mycket här i världen om är värt att brinna för. Det finns så många orättvisor, så många snedsteg tagna av människan och så många som lider. Om jag ska välja den fråga som jag anser viktigast och som jag brinner för, så väljer jag nog frågan om barn trygghet och skydd. Detta då barn är det mest oskuldsfulla vi har i vår värld, och det ska ALDRIG behöva vara med om sexuella övergrepp, fysiska eller psykiska övergrepp eller andra otryggheter inom t.ex. familjen.

 • Anna

  Libanon.
  Jag brinner för brottslingars barns väl och ve, och önskar att barnen skall få vara oskyldiga, även om en förälder gjort sig skyldig till brott.

 • Moa Andreasson

  Libanon är svaret! Min hjärtefråga är miljön, äter mestadels veganskt, sorterar, kollar efter microplaster osv när jag handlar. Det jag gör är väldigt lite jämfört med vad som måste göras men jag pendlar, använder så lite plats som möjligt och slänger inget i naturen. Kunskap är nykeln tror jag

 • Sarah

  Rätt svar är: Libanon
  Jag brinner för djurens rättigheter. Att vi ska behandla djuren med respekt och värdighet och förstå att de precis som vi har känslor, tankar och släktband till varandra. Alla är lika mycket värda <3

 • Victoria w

  Libanon är det rätta svaret!
  Jag brinner för cancer forskningen, min storebror gick bort för några år sen i cancer och jag tycker att forskningen är viktig!

 • Pernilla Wamsjö

  Klart jag vill vara med i utlottningen.
  Svaret är Libanon och jag brinner för att stötta och hjälpa de utsatta i samhället och framförallt barnen.

 • Sophie

  Libanon
  Jag brinner för flera saker, men att stötta maskrosbarn och
  informera vård, lärare och andra personen vikten av att ta
  Ansvar och finnas där för barn som är utsatta är AoO är viktigt.
  Att visa att man är en vuxen person som barnet kan känna tillit till.

 • Sara B

  Libanon. Jag brinner för en önskan att uppmärksamma och få psykisk ohälsa att bli okej i samhället. Jag utbildar mig inom socialt arbete och har funnit ut att just psykisk ohälsa behöver uppmärksammas. Vet folk att det är okej att ha alla känslor, veta om att det är okej att må dåligt osv så kommer också folk att våga be om hjälp. Det viktigaste i det hela är enligt mig att få alla att förstå att det är okej att må dåligt samt att det inte gör än till en sämre människa!

 • Helena

  Landet är Libanon.
  Jag brinner för många frågor, men en som jag brinner mycket för är alla barns rätt att få gå i skolan. Nu tänker jag inte bara på barn i fattiga länder utan även i vårt rika land. Många barn med diagnoser av olika slag får inte den skolgång de har rätt till på grund av okunnighetbi skolan plus ont om pengar till rätt resurser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *