Graviditet

BB-väskan – vad tyckte jag?

Jag tänkte köra en uppdaterad variant av min BB-väska. Vad jag använde och vad som var onödigt att ta med. Så det blir till stor del en kopia av mitt tidigare inlägg, men med kommentarer där jag anser att det behövs.

Och eftersom jag inte har någon bild som passar inlägget får ni en bild på Cleos en dagar gamla fossingar.

Nödvändigheter

 • Legitimation
 • Godis, bars eller annat som snabbt ger energi. – Åt inte så mycket under förlossningen men var skönt att ha lite godis och sådant efteråt. Och att veta att det fanns, även fast vi bara hann med att äta kexchoklad.
 • Halstabletter – det var värt både under tiden och efter, speciellt om man levde på lustgas som jag gjorde. Dock ska man kanske vara lite försiktig, tydligen kan det göra att bebis får magknip. Men det struntade jag i då.
 • Laddad kamera – Eh ja! Tråkigt att i efterhand bara ha mobilbilder!
 • Spotifylista med bra musik och högtalare – Om  det inte är så att du verkligen vill ha detta och känner att det kommer underlätta enormt för dig kan du skippa det. Jag hade ingen lust eller tid för musik!
 • Mobil, laddare och hörlurar
 • Vattenflaskor – de blev kvar hemma, men mitt råd är GLÖM INTE! Saknade min enormt. Hade den varit med kanske jag inte hade behövt få massa dropp?
 • Mynt – Eller en parkeringsapp?
 • Celsius – tog mig två dagar att dricka den, var helt uppe i varv och snurrig det första. Dessutom kollades mitt blodtryck ofta så jag vågade inte dricka (mer om det i förlossningsberättelse)
 • Bilbarnstol

BB-väska – till mig

Fick sagt till mig att kläder inte var så viktiga, då man gärna gick runt i särken. Men det var verkligen inte det jag ville ha på mig. Ville känna mig lite fräsch, och dessutom fick vi stanna kvar ett tag så vi var ute och gick.

 • Ett par tofflor att skrutta runt i (engångs eller vanliga) – Om inte ett par skor som är lätta att bara kliva i, för du vill inte behöva böja dig för att ta på och av. För man vill inte gå runt barfota helt enkelt.
 • Två par lösa goa byxor – Ett par hade räckt. Man orkar inte byta om så mycket när man knappt lämnar rummet. Slutade med att jag gick runt i ett par lösa kostymbyxor.
 • En trikåklänning – Här råkade det bli en dressad amningsklänning, kanske lite fin för BB men jag trivdes i den så hade den en del.
 • 4 stora trosor, 1 par stödstrumpor – Struttade runt i nättrosorna och bindorna, så ett par för sista dagen hade räckt fint. Orkade inte heller böja mig för att ta på stödstrumpor.
 • 2 gosiga T-shirtar som är lätta att amma i. – Med tanke på att jag hade annat så hade en räckt gott.
 • 1-2 mjuka amningbhar – En skulle nog räcka om man inte måste stanna för länge.
 • 1 tjocktröja eller kofta – Kofta, en lång sådan att ta på sig när man ska lämna rummet.
 • Raggsockar – Helt onödigt
 • Morgonrock – Helt onödigt
 • Handduk – Om du vill duscha. Fanns inga på BB, inte vad jag såg i alla fall.

BB-väska – Hygienartiklar

 • Tandborste + Tandkräm
 • Duschkräm, Shampoo och balsam
 • Lipsyl
 • Deodorant
 • Hudkräm/olja utan parfym – Om du vet med dig att du är torr. Annars kommer du typ inte orka smörja dig.
 • Babyolja – Bra för att få bort envist bajs, för det man fick på BB var torky och vatten.
 • Purelan, ev. bröstvårtsskydd – Om du ska amma, jätteviktigt för det tar tid för vårtorna att vänja sig!
 • Amningsinlägg – Annars kommer du läcka järnet när det väl rinner till, och förstöra och fläcka ner alla kläder.
 • Hårborste och tofsar – Borste glömde jag, ingen fara. Jag borstar ändå mitt hår en gång i veckan typ.
 • Våtservetter – Det finns inte på BB.
 • Blöjor – Det finns på BB, men kan vara skönt att ha med i alla fall.
 • Mjukt toalettpapper – Jag sprack, och fick sy. Men använde deras papper ändå. Men vet att många andra inte klarar av pappret där, så ta med för säkerhetsskull.

BB-väska – Till bebis

Vad gäller kläder beror det väl på hur länge man får stanna, men bebis hade inte på sig så mycket kläder. Hon låg och mös i filtarna eller mot bröstet. Vi fick snällt stanna 4 dagar så baserar det på det.

 • 2 gosefiltar (dels pga ev. kräk men även för att kunna presentera för katterna) – Jättebra för att skapa trygghet också, så att bebis har med den hem sedan. Katterna brydde sig inte om filten och var mer intresserade av bebis.
 • Babynest om jag hinner sy det – Så värt att ha med! Hon sov i det hela tiden.
 • 2 -3 mössor – Nu föddes hon i augusti och det var jättevarmt, hade bara mössa ute så en var helt lagom.
 • 2-3 pyjamasar (50/56) med fossingar – En i 50 hade räckt för oss, hon sov bredvid mig i blöja.
 • 2-3 bodys eller dräkter (50/56) – 2-3 var perfekt i och med att man inte vet om man får en kräkis eller inte. Och när man är ute eller har besök vill man ju klä på.
 • 2 byxor (50/56) – Ett par hade vart lagom.
 • 1 sovpåse – Den var alldeles för stor så användes inte.
 • Strumpor – 2 par var perfekt.
 • Dregglisar – De låg kvar i väskan, men hade vart sköna att ha eftersom hon sölade som jag vet inte vad när hon åt.
 • Nalle eller snuttis – Låg kvar i väskan.

Tillägg

Fick tips om vantar, och jäklar vad bra det var! Cleos naglar växte som ogräs, men vi bad om en fil och fick det! Även tips om kompresser till bröstvårtorna, vilket var bra! Det behövs innan brösten vant sig vid amningen. Även mysshorts till Seb var ett bra tips, även om han inte använde dem så mycket då han faktiskt sov hemma och inte bytte om när han kom dit. Men hade han sovit kan jag garantera att han hade bott i dem.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *