Beauty,  Makeup

New in: Max Factor

För ett litet tag sedan fick jag hem lite nyheter från Max factor och jag tänkte att jag skulle ta mig lite tid att berätta lite mer om dem nu. Känner att jag saknar bloggandet lite, och nu när man kommit iordning lite så kan ett inlägg slinka in lite då och då mellan allt annat som ska hinnas med.

I paketet låg en ny mascara ’False lash epic mascara’ och en härlig ögonskuggspalett ’masterpiece nude palette’ och jag har nu hunnit testa båda. Dessvärre har jag inga bilder precis just nu på när jag testat, men de kommer i separata sminkinlägg.

Max Factor False lash epic mascara

Denna mascara tyckte jag var väldigt spännande då den var väldigt lik en av mina favoritmascaror MAC InExtreme Dimension, med detta att borsten går runt hela istället för att vara en klassisk mascara som man bara borstar igenom fransarna. Det är en mascara som ska passa alla fransar och ska ge volym hur dina fransar än ser ut. Borsten ska fungera som så att den ska fånga upp alla små fransar och framhäva dem. Det är även den nya extra svarta volymformulan som ska hjälpa till att bygga upp fransarna.

Borsten känns lite jobbig att arbeta med i början men man kommer in i det ganska lätt, dock så tycker jag ändå att den klumpar ihop lite för mycket. Inget konstigt i sig då det är en ren volymmascara, men personligen vill jag ha lite separation i dem också som kan hjälpa till att bygga upp härligt flirtiga fransar. Men vill man arbeta lite med mascaran och har tålamod för att få det riktigt bra så är detta en bra budgetmascara. Men själv kommer jag nog inte köpa den då den inte passar helt hundra med min typ av fransar.

Masterpiece nude palette

Detta är en palett jag verkligen tycker om och som faktiskt ger väldigt mycket för att vara ett drugstoremärke. Har använt denna flera gånger med både MACs paintpot och Urban Decays eyeprimer under och då framhävs färgerna riktigt bra och sitter kanon. Paletten finns i två färger ’Golden Nude’ och ’Cappuccino nude’, den sistnämnda är den jag har hemma.

Det jag tycker om med den är mixen av matta och skimriga skuggor och att de just har tänt till vid komponerandet av den. Alla färger går fint ihop med varandra och man har de färgerna man behöver för att göra en hel drös med looker. Men såklart är de matta mer pigmenterade och de skimriga ger bara en liten dutt av färg och skimmer. 

Är man inte så van och vill hitta en lite billigare palett att leka med, eller helt enkelt vill testa något nytt med jordnära och nude men inte vet vad man passar i är detta definitivt en bra palett att inhandla. Den håller måttet helt klart och är väldigt fin i både färger och helhet vilket jag ofta saknar hos färdiga paletter då många har färger man senare inte kommer använda alls.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *