Beauty,  Wellbeing

Picture Perfect Day SPF 15

Äntligen ser det ut att bli vår, eller hoppade vi våren helt och gick på sommaren? Hursom, nu tittar solen fram och jag vet av erfarenhet att man gärna lapar i sig en hel del när det för en gångs skull inte är molnigt. Men det många glömmer är hur viktigt det är att skydda sig. Och det absolut enklaste sättet är att byta till en dagkräm med solskydd, då för du SPF anpassad till ansiktet samtidigt som du får in det i din vanliga hudvårdsrutin. (Man ska alltid ha solskydd, även på vintern såklart)

Själv använder jag numer Formula 10.0.6s Picture Perfect Day Daily moizurizer, den har ett solskydd på SPF 15, visserligen bara UVA skydd, men det ger ett medel solskydd som för mig känns lagom i Sverige. Utöver detta jobbar den med att ge en balanserad hud med hjälp av C-vitaminets återfuktande egenskaper och Guavan som arbetar på att få rena porer. Dessutom går den in lätt i huden, blir inte kletig och luktar perfekt mycket, lite smågott så.

​​Den finns bland annat på Kicks, och ligger på 99kr. Så en billig försäkring mot vad jag tänker visa nedan.

Denna bilden har nog många av er sett innan, det är en lastbilschaffis som arbetat hela sitt liv. Som ni vet när man sitter i en bil så exponeras huden mest på ena sidan. Han har då inte använt solskydd om jag minns rätt, och ändå ser ni hur olika solen tagit. Ena sidan är rynkig och tjock av allt UV-ljus medans andra sidan är ja, ett normalt åldrande. Jag vet att det känns långt borta för många, men tänk på det. Lite SPF kan faktiskt förhindra mycket.

Själv gjorde jag ett test, åker jag till Italien i sommar, då klarar mig min hud 2 minuter utan solskydd innan den tar skada, och jag ska ha minst SPF 60 för att skydda den. Och här sitter man och tycker att SPF 20 är mycket för att man vill ha lite färg.

Med Kärlek, Sara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *