Beauty,  Press samples,  Tips

Original & Mineras – review

​Jag har fått äran att testa dessa fantastiska produkter från Original & Minerals och tänkte berätta för er vad jag tycker om dem än så länge. Har använt dem i 3 tvättar vilket för mig blir ungefär 2 veckor. Under dessa veckor har jag även bytt hårfärg och då gjort en Olaplexbehandling, som dock inte gör att håret återfuktas. 

O&M är ett australiensiskt märke som till största delen har naturliga ingredienser. Detta då de vill utmana allt det kemiska som är i många hårprodukter och istället befria håret och hårbotten från stress. Detta med naturliga mineraler och oljor, inga sulfater eller parabener. 

Det finns olika serier men den jag testat är hydrate and conquer, vilken är anpassad för torrt och slitet hår.  Den innehåller förutom fukt  havsalger,  massvis med vitaminer (A, B, C  och E) och 13 aminosyror. 

Men hur känns det? 

Schampot luktar för det första helt fantastiskt! Som vaniljfudge. Det är mjukt och härligt skummande när man applicerar det, och bara detta gör det till en vinnare. Men man behöver använda balsam, detta då håret känns lite strävt och ”klibbigt” efter schamponering, men det är troligtvis för att alla de naturliga oljorna är borta. 

Balsamet luktar även det gott, men kan inte bestämma vad. Det ska i lätt urkramat hår och sitta en liten stund och för håret fantastiskt mjukt och lent.  Och ger en härlig glans. 

Som ni förstår tycker jag om detta mycket, och är riktigt sugen på att testa deras inpackning och stylingprodukter! Har redan saltvattensprayen hemma, men då mitt hår är rätt sprött har jag väntat lite. Men med lite fukt tror jag att även det blir fantastiskt! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *