Beauty,  Press samples,  Tips

Brand: YAG Minerals

I mitt tidigare inlägg om smink och sol så skrev jag att jag skulle berätta om ett svenskt mineralsmink jag fått testa. Vissa av produkterna har ni som följer min instagram fått se på, men i och med att jag flyttat har det legat nerpackat och jag har inte hunnit ta mig igenom att göra en bra helsminkning med detta ännu. Trots det kommer jag nu att berätta lite om min upplevelse av sminket och berätta lite vad jag tycker.

YAG Mineral, som står för You Are Gorgeous, är ett svenskt företag med alla led i Sverige. Tillverkningen sker i Halmstad. Det utvecklades som en ide att ha smink utan massa konstiga tillsatser som skulle passa alla hudar, även de känsligaste. Sminket är ekologiskt och de har även utvecklat sin egen ekologiska stämpel som de sätter på produkterna. Ett ännu större plus för att de flesta produkterna är veganska. Så helt enkelt ett märke för de som tänker på vad vi lämnar efter oss, och vad vi har på huden.

I’ve got the opportunity to try a Swedish mineral makeup brand, and some of you have already seen me using it at my Instagram, but since I’ve been moving a lot of my makeup have been boxed so I haven’t had the opportunity to do a really good makeup with all of it yet. But I will soon. Despite from this I think it’s time to tel you what I think.

YAG Mineral, You Are Gorgeous, is a Organic brand from Sweden. It came from an idea of makeup with pure ingredients that’s not only good for the skin but for the enviroment as well. Some of their products are also vegan.


Några utav produkterna fick jag i små testerspåsar, så som bronzer och rouge. Dessa har jag inte hunnit testa ännu då jag inte haft några bra burkar att lägga över dem i.

Däremot har jag hunnit testa deras foundation några gånger, och den ger verkligen en fin, naturlig look som jämnar ut utan att täcka för mycket. Den känns fin på huden och är en mineralfoundation jag verkligen skulle rekommendera till de som letar efter ett lätt och mjuk foundation. 199kr.

För mig som vill ha ett lite mer täckande intryck vanligtvis hjälpte det med att använda deras concealer, som finns i tre utföranden, en som täcker rött, en som täcker blått/mörka ringar och en som täcker lila. Detta gör att det trots att det är till för att ge ett naturligt intryck faktiskt täcker bra om man använder rätt concealer på rätt ställe. Dock får man arbeta försiktigt under ögonen och se till att arbeta in concealern då den kan lägga sig lite i linjerna. 179kr.

Extra roligt var det att få testa ett av deras läppstift, eftersom jag är en sådan läppstiftsjunkie, och de var ett riktigt bra pigment i det, och jag fick en härlig färg som jag tyckte mycket om. Läpparna känns inte torra, utan snarare återfuktade vilket är riktigt bra enligt mig. Testade även deras läppglans, dock gick hylsan tyvärr sönder på det ganska fort. Vilket gör att det inte går att ta med. Men ska såklart visa det på ändå! 199/149kr.

Men ska jag vara helt ärlig så var det deras ögonskuggor jag var mest imponerad av, många mineralskuggor är skimriga och har sådär bra pigment. Dessa däremot var helt matta och blev på huden precis så som de såg ut i burken, toppbetyg helt enkelt. De är riktigt värda att testa och finns i massvis med fina färger. Ska ni bara testa en sak från YAG Mineral så är det absolut deras ögonskuggor. 169kr.

Överlag är det mycket prisvärda produkter som jag absolut vill rekommendera er!

/

​I got some of their products in bags, their rouges and bronzers and I haven’t been able to test them yet. 

​But I have tried their foundation a few times and it gives a natural, even look without covering to much. It has a nice feeling on the skin and I would really recommend it to someone who is looking for a natural base.

​I on the other hand, like my base to be a bit more covered, but together with their concealers who comes in three shades, one who covers red, one who covers blue/dark and one for purple, I can manage that and still have a natural touch. But be a little careful around the eyes, make sure to blend it because otherwise it might get into the lines. 

As you know I’m an lipstick junkie and I loved to try their lipstick, great pigment and smooth on the lips. Unfortunatley their lipgloss broke so I ca’t bring it out and that makes it hard to use, but I will show you the color later on. 

The thing I would recommend the most is their eyeshadow. They are amazing! Normally mineral eteshadows are shimmery and half-transparent, but the ones I got were matte and really pigmented. So if you’re only trying one thing I would say try theese!


2 kommentarer

  • ilesmap

    Åh, det där måste jag prova! Toppen med veganprodukter ? // Sv; Vet inte om du missuppfattat mig, eller tvärtom, men jag tycker inte att en inte ska ha SPF i sin dagkräm – utan att det inte räcker. 2-3 ml dagkräm med SPF 15 ger dessutom inte samma skydd som 2-3 ml solkräm med SPF 15, då dagkrämen i regel innehåller fler utfyllningsingredienser. Så om redan ett tunt lager av solkräm skyddar dåligt, tänk dig då ett tunt lager utspädd solkräm!
    Under vinterhalvåret kan jag hålla med om att det kan vara onödigt (beroende på hudtyp) att smörja in sig varje dag, åtminstone i Sverige. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *