Beauty,  Tips

How to: The perfect nude

Ständigt är det en jakt på den perfekta nude tonen på läppstiftet. Den där tonen som gör att huden och läpparna kompletterar varandra så perfekt att de ser ut att vara i samma ton, men att samtidigt inte se ut som att det är concealer på läpparna. Och jäklar vad mycket kunder jag hjälpt med detta. Frågan som alltid ställs är ”Vilken är den perfekta tonen?!” och jag tänkte försöka besvara detta samt föreslå några färger som kan testas på.

Det viktigaste att tänka på är att hitta ett som matchar hudtonen, både värmen i och hur mörk ton man har. Jag kommer senare skriva ett inlägg om hur man kan ta reda på sin ton och vilka färger som passar, men ett snabbt sätt att ta reda på är genom att ställa sig i dagsljus och titta på sina blodådror på handleden. Är de blåa har du en kall underton och är de gröna har du en varm. Kan du inte avgöra så är du troligtvis neutral, då kan du gå på neutrala läppfärger eller välja och vraka bland alla toner du kan hitta. Står du i butiken kan du innan du testar (och spritar) testa det mot huden på insidan av handleden för att se så det matchar.

Ett annat bra tips är att inte ta för matta läppstift så att läpparna ser uttorkade ut, vilket de lätt gör när man har ljusa färger utan snarare gå på något återfuktande, som kanske inte är heltäckande.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *