Beauty,  Press samples,  Tips

Gilda Cosmetics Vitamin C serum

Gilda Cosmetics har lanserat ett nytt serum, Vitamin C super serum. Ett serum som skyddar huden, ljusar upp den och ger den en fin lyster. Ett perfekt dagserum för mig, som har ett nattserum annats. Det skyddar från de fria radikalerna (mer längre ner om vad det egentligen är) och från strålning; UVA, UVB och IR.

Utöver detta fantastiska skydd så hjälper serumet till att stimulera elastin och kollagenproduktionen i huden, reducerar de fina linjerna och är antiinflammatorisk. Dessutom är det ett naturligt serum som är helt parabenfritt.

Serumet är rätt krämigt men ger en härlig känsla och går fint in i huden. Jag har upplevt en lite jämnare ton, men har inte använt det tillräckligt för att kunna avgöra detta på ett tillförlitligt sätt.

Fria Radikaler

​En fri radikal är en atom som blivit av med sina elektroner, och en atom har en positivt laddad kärna och negativa elektroner. Den stävar ständigt efter att vara neutral och söker sig då till andra partiklar och atomer för att neutralisera sig. Där snor den en elektron och gör då även den tidigare neutrala atomen till en fri radikal. Som i sin tur snor från sin näste, och ja. Ni är med på vad som sker! Fria radikaler uppstår genom mat som behandlats, miljögifter, strålning osv. 

Men varför är det farligt? 

För att kroppen består i sig utav atomer, och träffar då den här fria radikalen fel atom, låt oss säga DNA-kedjan så kan den plocka en elektron från den och det kan om man har otur leda till olika mutationer, sjukdomar och cancer. Inte så skoj.

Skulle DNA-kedjan bli träffad av en fri radikal som tar en av dess elektroner kan detta med lite otur leda till förändringar i DNA-kedjan och medföra cancer, mutationer och olika sjukdomar.

Men det finns som tur är en lösning, antioxidanter. Dessa antioxidanter (ex. Vitamin C) blir inte en ny fri radikal utan blir förbrukad. Därför är det viktigt att tillföra antioxidanter och vitaminer dagligen. Och ett sätt att skydda huden är genom Vitamin C i hudvården.

Med Kärlek, Sara

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *