Beauty,  Hudvård

Rapsodine hudvård

För några dagar sedan fick jag hem ett litet fint paket från Rapsodine, ett märke med svensk ekologisk hudvård baserad på rapsolja. Enkel hudvård som passar många med mycket fukt.

Nu har jag ju inte hunnit testa mig igenom allt, men det jag ser och har känt tycker jag om. Vill ni se lite mer vad de har i hela sitt sortiment kan ni kika in på deras hemsida. Utöver hudvård har de hårvård, rengöring för hemmet med tvätt och en herrserie. Något jag hade tyckt var fantastiskt av dem att ta vidare i och med att de vill hålla det naturligt och ekologiskt är en barnserie, det är någonting jag hade uppskattat i djungeln över vilka produkter man ska välja till sina barn! Speciellt med tanke på att flera av deras produkter är parfymfria.

Rapsodine Dagkräm

En dagkräm med hjortronextrakt, som även går att använda runt ögonen. Perfekt nu i semestertider då man kanske inte vill släpa med sig så mycket, eller som i mitt fall perfekt att packa ner i BB-väskan då det är en 50 ml tub som är lätthanterlig. Den är gjort för att passa alla hudtyper och hjälper huden bevara sin naturliga elasticitet och fukt. Dock är det ingen spf i, så kom ihåg att ha det när ni går ut i solen!

Denna produkt är parfymerad, men inte så att jag reagerar på det.

Rapsodine Nattkräm

En nattkräm med mycket rapsolja i, detta gör att den innehåller mycket vitamin E samt omegafettsyror som tillför näring och fukt under natten. Den passar även denna alla hudtyper men inriktar sig speciellt på en lite mer mogen eller torr hy. Samma sak här, lätt att ta med och är i en smidig förpackning. Även denna är parfymerad.

¨

Rapsodine Fotkräm

Även denna kräm har sin bas i rapsolja vilket gör att den är mjukgörande och perfekt på torr hud. Super för mig som inte riktigt når ner för att ta hand om mina fötter för tillfället och bara kan smörja in dem. Dock har jag inte hunnit testa den så mycket, men återkommer om vad jag tycker då en bra fotkräm är guld värt! Dock kommer jag undvika att använda den den första tiden då bebis kommer, då den har eteriska oljor i sig, som luktar väldigt starkt. Däremot är effekten av Kunzeaoljan antiinflammatorisk, och de har flera produkter med denna i som är parfymfria.

Rabpsodine Bodylotion

Denna bodylotion är helt underbar, har använt den sedan jag fick hem den och älskar den! Man behöver knappt använda något och blir ändå jättemjuk, dock har jag den med parfym men som tur är doftar den väldigt lite och kan tänka mig att det ändå är bättre med en ekologisk bodylotion på mamma än en doftfri som inte är det. Märker jag att hon inte tycker om det så får det bli en parfymfri också. Utöver rapsoljan innehåller den även ljungextrakt som hjälper till att bevara hudens härliga elasticitet.

​Dessa produkter har jag fått hemskickade som ett presskit, då jag varit intresserad. Helt utan krav på att jag ska skriva om dem, så detta inlägg handlar om vad jag tycker om produkterna och är skrivet med mina egna ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *