Barn

Vem är du att döma andra mammor?

Det senaste har det ju diskuterats något enormt detta med att lämna sina barn på förskolan. Det hela har grundat sig i diskussionen kring huruvida man ska få lämna sina barn när man är hemma med ett yngre syskon. Och de starka åsikterna verkar inte vänta från föräldrar, speciellt från mammor. Mammor som ska trycka ner andra mammor. Se bara kommentarerna på Carin DaSilvas inlägg.

Det är inte bara där jag sett detta fenomen, jag ser det överallt. Diskussionen tar sig vidare från hurvida man får lov att ha sina barn på förskolan när man är hemma till hur hemsk man är som lämnar sina barn på förskolan. Eller det går ju bra att lämna barnen på förskolan en liten stund men att faktiskt lämna barnen där länge, det är fel!

Jag ser uttryck som ”Jag skulle då aldrig lämna mina barn. Förstår inte hur man kan göra det!” och ”Tycker så synd om barn vars föräldrar inte är närvarande och lämnar dem 40 timmar på förskolan!”. Detta är ”snälla” kommentarer. News flash, många barn går på förskolan heltid, och vet ni varför? Deras föräldrar jobbar heltid! Usch och fy för heltidsarbetande föräldrar som inte är närvarande. Stackars deras barn!

”Men jag menar inte dem! Jag menar de som inte vill vara med sina barn och lämnar bort dem när de är hemma!” Hur många föräldrar lämnar helt ärligt bort sina barn för att de inte vill vara med dem? De flesta föräldrar gör allt för sina barn, de gör sitt absolut bästa för att barnen ska få det så bra som möjligt. Och personligen tror jag att de föräldrarna är så mycket bättre på att avgöra vad som är bäst för deras barn, än vad någon annan är.

Jag ser gång på gång föräldrar (mammor) som ska lägga sig i andras livsval och pussel för att de inte agerar precis så som de själva gör. För att de inte gör de ”rätta” valen. Detta gäller inte bara förskolan, utan det är åsikter om amning, ersättning, mat, alkohol och nästan vad som helst. Till och med nattningsrutiner ska ifrågasättas och granskas. För du kan och kommer garanterat göra fel. Och när du gör fel behöver du få höra vilken dålig förälder du är. Du borde inte ha skaffat barn om du inte gör så som dessa perfekta föräldrar gör.

Det är väldigt viktigt att lära sina barn att döma andra istället för att stötta varandra, eller hur? För världen jobbar ju ändå inte på att motarbeta kvinnor och än mer mammor. Det sista vi behöver är fler dömande röster när vi gör vårt bästa för våra barn, när vi försöker få livspusslet att gå ihop. Stötta varandra istället! Hylla varandra!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *