Barn

Fy fan för alla föräldrar som inte vill vara med sina barn!

Jag blir så jäkla förbannad på alla dessa föräldrar som skaffar barn och sedan inte vill umgås med dem! Det är ju helt ofattbart att man sätter ett liv till världen för att sedan faktiskt vara med detta livet mest hela tiden för dem. Föräldrar fuskar med tiderna på förskolan och ser första bästa möjlighet att få gå på stan själva, gå ut och festa lite och överge sina barn.

I alla fall om man ska tro Jessica Lotorn (och många fler, för detta är ett ämne som dyker upp rätt ofta). För hon känner tydligen hur många som helst som gör allt för att slippa vara med sina barn, vilket hon snällt upplyser om i en debattartikel hos expressen . Där klagar hon på att hon hela tiden hör hur folk pratar om egentid och hur trött hon är på det, att det inte är någonting man kan förvänta sig de 10 första åren.

Jag själv skulle vilja träffa de där föräldrarna som hon verkar tycka visar på majoriteten, för jag känner inte en enda förälder som inte vill vara med sina barn. Och då är jag fortfarande så pass ung att jag kommer ihåg lite av min barndom och kan prata för mina vänner föräldrar också. Det enda jag ser är ett pusslande, att få till allt det där som livet innefattar och samtidigt få spendera så mycket ledig tid med sina barn som möjligt. Visst vill de flesta kunna gå ut en fredag, på lite afterwork och umgås med våra vänner. Eller som vi, för att få 2 timmars egentid för att se nya Star Warsfilmen innan den slutade gå på bio. Vi fick alltså väna till sista veckan den gick för att jag skulle känna mig redo att ha barnvakt. Och många, många jag känner har inte det om de absolut inte måste. För de uppskattar tiden med sina barn.

Det är ingen som flyr. På sin höjd kan jag höra om någon som tar en extrasväng förbi affären och springer in där, hämtar ett paket eller liknande på vägen till förskolan. Detta för att det ökar kvalitetstiden de får med sina barn. 10 minuter mer på förskolan för att få två timmars mer kärlek hemma.

Nej, vet du vad Jessica, jag förstår att du känner dig extra duktig när du sitter i soffan och häller i dina barn nyponsoppa och berättar för dem att du faktiskt skaffade dem för att umgås med dem. När du berättar för dina barn att de andra barnen som är längre på förskolan, de har dåliga föräldrar som inte vill vara med dem. Och de barnen som får går på förskolan hela sommaren har de absolut värsta föräldrarna. Jag förstår verkligen att du känner dig extra duktig och lite bättre än andra då. Men det är du inte, för du kan uppenbarligen inte sätta dig in i andra familjesituationer eller se att det finns de som inte lever ett medelklass Svensson liv.

Du är inte extra speciell eller unik som prioriterar dina barn framför allt annat. Det är snarare så att du är väldigt, väldigt, väldigt mycket precis som alla andra.

#nouw30daychallenge #barn #förskola #mammablogg #egentid

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *