Barn,  Cleo

”Hon kommer kanske avsluta sitt liv för att hon är ensam!”

Nu ska jag berätta om något av det sjukaste jag hört. Fick alltså detta sagt till mig när jag satt på Vårdcentralen i lugnan ro och försökte få Cleo att somna. Bredvid oss satt en tant och hon ville helt klart småprata. Det hade inte jag någon lust med, men det fattade inte hon. Hursom, svarade lite kort på vad hon sa och inte mer med det. Tills hon frågade mig om Cleo var min första och sedan när vi planerade syskon.

Snällt svarade jag att vi inte planerar några syskon (eh, hon är 7 månader låt mig vara) och att det helt enkelt var för att jag inte hade någon lust med en till. Hon var nämligen väldigt nyfiken på varför vi inte skulle ha fler barn. Inte för att hon ens har med det att göra. Förstår verkligen inte varför någon har med någon annans barnafödande att göra!

Hursom. Inte mer med det förrän hon börjar prata igen och säger att jag nog ska tänka om. Att jag kanske ska skaffa ett syskon ändå. För min lilla tjej kommer bli så ensam, hon kommer inte ha någon att prata med. (Inte för att vara sådan, men jag pratade väl inte så mycket med mina syskon när jag var mindre heller. Mer än att gadda ihop oss.) Ingen som kan trösta henne (igen eh?!) så då kanske hon väljer att avsluta sitt liv.

Precis då ringde min mamma för att se hur det gick, och sedan fick jag komma in för att ta prover. Så jag han bara svara henne att det nog inte var så troligt och det sista hon säger är att alla gör ju som de vill.

URSÄKTA MIG MEN VAFAN?! Vad är det för fel på folk? Jag blir fan förbannad. Skulle mitt barn begå självmord för att jag valt att inte skaffa syskon till henne? Vem är den jävla kärringen att uttrycka sina egna känslor kring någonting till mig? Jag är den som ska föda syskonet, jag bestämmer om jag vill göra det. Dessutom kanske jag inte ens kan skaffa ett till barn, men det kanske jag inte vill säga till kärringjäveln utan jag väljer att säga att jag inte vill. Jag kanske egentligen är jätteorolig för att Cleo ska bli ensam och ledsen över att jag precis fått veta att hon inte kan få syskon.

Inte för att det egentligen spelar någon roll, men ingen vet vad någon annan har i bagaget. Alltså ska man inte lägga sin näsa i blöt. Rätt åt henne att hon fått bäckenbråck eller vad det var. För sådant säger man inte.

Min supergulliga skitunge som definitivt kommer att överösas av kärlek och liv så länge jag lever.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *