Andning och meditation

Breathwork med Michelle Baker

Å herre gud! Det är så jag skulle kunna beskriva det, sammanfatta det och samtidigt inte ens kunna uttrycka det tillräckligt. Samtidigt vill jag berätta för er om upplevelsen. Om känslorna. Om allt.

Yogayama hade för ett tag sedan bjudit in Michelle Baker till att hålla en klass i breathwork. Och jag och Belinda bokade upp oss. Jag het oviss om vad det egentligen var, väldigt öppen men samtidigt lite nervös. Vad gav jag mig in på?

Så vad är breathwork

Jag är inte alls personen att berätta, men det kommer jag göra ändå. Det handlar om att kontrollera sin andning, att andas i ett speciellt mönster. Ganska olika beroende på lära verkar det som. Det handlar om att skapa medvetenhet för sina känslor, och att känna. Väldigt mycket känna.

Det är lite som att genom att andas i ett visst mönster och kontrollera andningen så är fokuset på att släppa kontrollen, tvetydigt? Kanske. Men det fungerar. Det handlar mycket om att andas på riktigt, djupt ner i magen och nästan tvinga fram de där känslorna vi låst inne.

Min upplevelse av breathwork

Det gick väldigt, väldigt snabbt för mig. Efter bara några andetag så började känslorna komma. Men jag fick också fysiska effekter snabbt. Jag fick sammandragningar, kraftiga sådana och med det nästan panik. Jag fick känslan av att en förlossning drog igång. Läskigt eller hur? Men jag kämpade på, tog mig igenom det, smärtan (inte i närheten av förlossning men ändå smärta) med hjälp av andningen och sedan bara försvann det. Jag blev tung, kändes som jag inte kunde lyfta mina armar och ben. Så tung. Och lugn. Folk omkring mig skrek, grät och skrattade. Jag var bara lugn. Fick en utomkroppslig upplevelse och glömde nästan andas. Kunde inte alls följa med i mantrana, i skratten och skriken som vi uppmanades att göra. För jag var i sådan harmoni.

Efteråt kunde jag knappt sluta skratta, fnittrade och hade mig. Samtidigt som jag var så mjuk och lätt. Hade en sådan upplevelse att jag bara vill göra det igen, utforska andningen mer och se vad den kan ge mig. Jag blev hooked av lugnet, av kärleken och livet.

Så mitt råd till er är att om ni någon gång får möjligheten att testa, var öppna, gör det och gå in för det. Vad är det värsta som kan hända? Väg det mot det bästa. Och ännu viktigare, får ni möjligheten att göra det med Michelle. Gör det. Tveka inte en enda sekund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *