Familjeliv

Cleos förskola ska stänga

De av er som är från Göteborg, eller som läser GP, har nog sett vad som händer i Partille. Med kort notis fick vi veta att beslut skulle tas kring stängning av våran förskola, Hyggesvägens förskola. En vecka innan beslutet togs fick både vi och pedagoger reda på det. Utfallet blev att våran förskola ska stänga igen hösten 2021.

Bild: Jonas Lindstedt

När vi fick mailet, bara sådär om att våran förskola låg i risken för ett stängning blev jag väldigt, väldigt ledsen. För Cleo avgudar sidan pedagoger, hon älskar dem och delar med sig om allt (ibland till min förtret) till dem. Jag tror nästan pedagogerna vet mer om mig än min egen mamma. Och det ser ju jag som någonting positivt. Och det är ju fördelarna med en liten förskola, med fantastiska och engagerade pedagoger som uppenbarligen trivs då det är väldigt liten personalomsättning.

Det är ju därför vi hade en liten förskola, som Hyggesvägens, i åtanke, eller för min del fanns det inte ens på kartan med en större. För mig är det viktigt att mitt barn känner sig tryggt, känner till området och trivs. Att hon får synas och utvecklas. Hon tycker om kompisarna, vi leker nästan dagligen efter förskolan med varandra då barnen inte vill gå hem. Att jag trivs med förskolan är en bonus, men det kommer väl med en liten att man kan skapa relationer och att det inte är stressigt utan man hinner lära känna föräldrar, pedagoger och andra barn. Det var ju därför vi valde att byta upp oss inom området där vi bor istället för att flytta och byta förskola när vi växte ur våran tvåa.

Så när Partille kommun pratar om den ekonomiska vinsten med stora förskolor, att man då kan spara in på utrymme och personal blir jag extremt ledsen. Det är framtiden som ska utvecklas där, som ska få synas och barnens arbetsmiljö som blir lidande. Jag vet ju själv hur det är när man är på en plats där det är väldigt, väldigt mycket folk. Har man då den miljön dagligen kan ju det som barn inte kännas tryggt, härligt och mysigt.

”Tänk på barnen!”

Man undrar ju också vilken typ av verksamhet som Partille kommun tänker bedriva i lokalen under tiden, eller kommer den bara stå tom?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *