Beauty,  Wellbeing

Att sola med smink

Nu är vi inne i Juli och har vi tur får vi lite sommar. Jag vet att många är obekväma i att visa sig utan smink och går därför till stranden med smink, solar med smink och låter inte sin hud vila. Så jag tänkte faktiskt beröra detta lite. För det finns ju många myter gällande solandet av smink som vi kan slå hål på direkt.

För det första, sminket bränner inte fast och ger brännskador. Nu är det sagt. Och ja, du får färg när du solar med smink, det släpper igenom strålarna. Så du är inte heller skyddad från de elaka strålarna som förstör huden. Så använder man en dagkräm med SPF, som man alltid bör göra, så är det ingen fara i sig. Dock finns det några rekommendationer.

Oljebaserat smink, och feta produkter härsknar i värmen/solen, vilket gör att det blir en härlig bakteriehärd på huden. Och dessutom svettas man, vilket gör att porerna öppnar sig och man vill ju inte att en bråkig bakterie ska smita in och starta en infektion. Nu är väl inte detta en jättestor risk men den finns. Vill man då envisas med att använda foundation, kör på en färgad dagkräm eller mineralsmink. Mineralsminket har oftast ett inbyggt solskydd och härsknar inte på samma sätt. Kommer senare, så snart jag får ordning, tipsa om ett fantastiskt, Svenskt, mineralsmink jag fått testa.

Och med det sagt så finns et ytterligare en risk med att sola med smink, du kan bli fläckig. Visserligen tar sig solen igenom, men inte jämnt vilket inte är så roligt alltid.

Så vad rekommenderar jag? att sola utan foundation såklart, huden mår bra av att vila från sminket, att få andas. Kör på med lite mascara, läppar och bryn, kanske till och med lite concealer om du ändå vill sminka dig. Njut av det fantastiska vädret och en jämn och fin bränna!

Solens strålar öppnar ju även porerna och hjälper till att torka ut dem, så har man lite bråkig hy så är det verkligen et tips att sola 15-20 min om dagen (UTE, inte solarium) utan smink. Själv så tar jag lite ansiktsvatten eller wipes liknande dessa från Formula 10.06.0 och drar bort foundationen och pudret innan jag sätter mig i solen.

Were in the middle of the summer and I’m thinkning about the issue with makeup and sunbathing.

There’s a lot of myths about what will happen if you use makeup when getting that tan, like the one who says your makeup will give you burn damages. No, it wont!

But oilbased makeup will rancid and the bacterias that are on your skin will have a feast and grow. This with the sweat and open pores will probably not be such a great combo. But part from this, and that your tan might get uneven there is no real problems with makeup on. But I would recommend mineral makeup instead of regular since they have a ntural SPF and will protect you.

But still, the skin will feel better without makeup now and then and especially if you have bad skin I would recommend you to get out there without a layer of fonundation and embrace the sun, now that it’s finally here!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *