Beauty,  Tips

Skin care routine

Många gånger får jag frågan av kunder att de vill ha en foundation/puder som mattar ner. För att de blir så glansiga efter ett tag. Visst, det blir jag också. I alla fall när jag står i lamporna inne i en butik en hel dag. Men jag jobbar fortfarande på att anpassa min hudvårdsrutin för att få den perfekt. För det är basen som är viktigast, det vet vi ju alla. Även fast för många är basen foundation. Många gånger kan flera av de problem man har bli minskade, eller försvinna med rätt hudvård. Senare kommer jag försöka få ihop några förslag på vad man kan ha med olika hudtyper. Men jag tänkte börja med att presentera min, som just nu funkar perfekt på min hud, kombinerad svintorr och oljig.

A lot of people want to find the best foundation or powder so that their skin won’t get shiny during the day. But many forget about the skin care, how much the right skincare can solve. Later on I will go through a few products for different skin types. But for now, here’s my skin care routine. (Will write in swedish for now, but might update this one with eng. later on)

1. Rengöring – Neutrogena Visibly clear

En rengöring som hjälper till att motverka finnar, denna använder jag två gånger om dagen. Både morgon och kväll. Den är helt fantastisk och ansiktet känns helt otroligt rent. Den hjälper även till att få bort sminket jag har i ansiktet. (Makeupremover har jag även, men är fortfarande på jakt efter en bra)

Rengöringen används för att ta bort att som hamnat på huden under dagen, förutom smink, så som avgaser, smuts och föroreningar och är viktig för att huden ska kunna andas. På morgonen är det för att ta bort alla slaggprodukter som rensats ut och för att ge en fräschör innan resterande hudvård.

2. Ansiktsvatten –Clinique Clarifying lotion

Ett milt exfolierande ansiktsvatten anpassad för min hudtyp. Den tar bort döda hudrester och annat smuts som inte rengöringen kommit åt.

Ett ansiktsvatten är viktigt att använda då det neutraliserar pH-värdet i huden och tar som sagt bort de sista makeupresterna och annan smuts.

3. Serum –Dermaceutic Derma Lift 5.0

Detta skrev jag ganska nyligen om. Åtstramande och påverkar de första ålderstecknen och de finaste linjerna.

Ett serum verkar djupare på huden än dag/nattkrämer och är därför viktig för att boosta vissa problem, så som fukt eller antirynk. Den är tunnare än vad dagkrämen är.

Det är alltid bra att använda serum och ansiktskräm i samma serie då de kompletterar varandra (inget jag gör just nu dock).

4. Ögonkräm – NuSkin Intesive eye complex.

Använder sig av Advanced Barrier Repair Technology vilket stärker hudens egna fuktbarriär och skyddar den känsliga huden kring ögonen. Minskar även de små fina linjerna, som ofta framträder när huden är torr.

Att ha en speciell ögonkräm är viktigt, då huden är känslig och tunn runt ögonen och den vanliga dagnattkrämen är för tung. Dessutom är det där de först ålderstecknen dyker upp vilket gör att man gärna kan ta hand m det området lite bättre.

5. Dagkräm Formula 10.0.6 Picture Perfect day

En lätt dagkräm som ger mycket fukt och arbetar för en ren hud. Innehåller dessutom SPF vilket skyddar från både solens och skärmars strålning.

En dagkrm behövs för att skydda huden under dagen, hålla uppe dess fuktbarriär och arbetar på de där speciella sakerna som din hud behöver extra.

5. Nattkräm Clinique Turnaround overnight revitalizing moisturizer.

En kräm som arbetar med cellförnyelsen under natten och ger huden hjälp att se frisk och utvilad ut.

På natten arbetar huden med utrensning och cellförnyelse mm när du sover. Därför behöver man en kräm som hjälper huden med detta, som boostar arbetet den gör åt det håll man själv vill.

Extra. Scrub – NuSkin Exfoliant Scrub

En mild skrubb som innehåller aloe vera som hjälper hudens fuktbevaring. Tar bort döda hudcelleroch håller porerna fria.

En skrubb hjälper huden att hålla sig extra fin och fri från finnar och blemmor då den tar bort de döda hudceller som kan täppa till porerna. Det gör också extra rent så att de övriga produkterna i hudvårdsrutinen kommer mer till sin rätt då de lättare kan tränga in i huden.

En kommentar

  • AlexandraQvarnberg

    Åh tack för tipsen!
    Har startat veckans blogg nu, så det skulle vara jättekul om du ville vara med!
    Kram på dig ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *