Beauty,  Hudvård,  Makeup,  Press samples

Recension – XLash

För ett ganska bra tag sedan fick jag hem ett presskit med Xlash fransserum och Xlash mascara att testa. Fransserumet är Sveriges mest sålda serum så jag var väldigt positiv till att testa det. Samtidigt var jag väldigt skeptisk, för mycket sådant här säljs ju väldigt, väldigt dyrt och ger inte några garantier. Så jag visste inte riktigt om jag skulle tro på att ett serum som bara kostar 500kr (jämfört med de andra där det billigaste kostar runt 1000kr) kunde fungera.

Uppdaterad (2020) recension finns nu här. 

Vad är då Xlash serum och Mascara?

Xlash serum är ett ögonfransserum med naturliga ingredienser så som Helianthus annuus seed oil (solrosolja) och Hippophae rhamnoides oil (Havtornsolja), vad gäller resterande ingredienser har det varit svårt att få fram. Men serumet ska hjälpa fransarna att bli naturligt längre och fylligare. Används det dagligen ska det ge upp till 40% längre fransar på 30 dagar. Fransserumet är cruelty free.

Det man gör är att applicera fransserumet som en eyeliner innan man går och lägger sig varje dag. När man uppnått en längd man vill ha fortsätter man applicera serumet varannan eller var tredje dag för att hålla fransarna så.

Det går alltså inte att göra en kur för att sedan tro att fransarna ska hålla sig så. Detta beror på att man ständigt tappar sina fransar och att de har en ungefärlig livslängd på 60 dagar.

Xlash mascara
Xlash mascara är en volym och längdmascara med vårdande egenskaper (innehåller Vitamin B5 och E-vitaminer) för att komplettera fransserumet och ge långa klumpfria fransar. Mascarans borste är liten och lätt böjd för att få tag på alla fransar när den appliceras och på så vis bygga upp en jämn svärta.

Vad tycker jag?

Till att börja med skulle jag vilja säga att man bör vara försiktig med serumet om man vet med sig att man har väldigt känsliga ögon. Jag har inte speciellt känsliga och fick avbryta behandlingen efter två dagar. Fick därefter vila ögonen några dagar och sedan försökte jag igen. Det kliade nämligen väldigt mycket och jag blev röd. Men på andra försöket gick det bättre och jag märker faktiskt skillnad.

Jag har försökt vara konsekvent i min applicering men kan ärligt säga att jag några dagar glömt av att lägga serumet och därför har jag valt att köra testperioden lite längre. Så försök att få in en rutin. På mina fransar har jag inte märkt av någon betydlig skillnad på volymen av dem men däremot upplever jag att till och med mina, naturligt böjda fransar, öppnar upp ögat mer och har en finare form. Dessutom så upplever jag att fransarna är längre. Det har dock varit svårt att ta en efterbild som gör fransarna rättvisa. Ska jag vara ärlig så har det varit omöjligt att göra en utan mascara. Jag har nämligen transparenta fransar.

Detta var någonting jag haft med mig, så jag bestämde redan från början att jag bara skulle använda mascaran några gånger för att känna på den. Så att den är likvärdig på första appliceringen och på efterbilden. För annars hade jag fått ha två olika mascaror, eller helt enkelt en som nästan var slut på efter bilden och det ger ju inget rättvist resultat heller.

På före och efter-bilen ser ni att det faktiskt gett resultat, även fast det är svårt att visa på en bild. Jag tycker man ser det främst i att fransarna har en jämnare längd på efter-bilden och inte bara några fransar som nått en maxlängd. Man ser det också tydligt i innervrån där fransarna är betydligt längre. Men små alltid så syns det betydligt mer i verkligheten.

Jag har även testat att dra på lite fransserum på mina bryn och upplever även dem som lite mer buskiga. Vilket är kanon då det ena brynet är lite högre än det andra.

Nu har ju visserligen Xbeauty även ett brynserum, Xbrow, som jag verkligen blir sugen på att testa när jag ser resultatet av vad fransserumet kan göra. Och även deras XLips som är en instant lipplumber och Xlips egf känns väldigt intressanta. Jag saknar verkligen det där lilla extra plutet jag fick som gravid.

Vad tyckte jag om mascaran då? Jodå, en bra vardagsmascara som ger lite extra, men när det är fest kräver jag nog lite mer. Då är jag en sådan tjej som gärna vill få extremvolym snarare än längd på mina fransar om jag måste välja. Men för det priset, 155kr, är det absolut värt. Speciellt med tanke på dess egenskaper.

När jag fick hem dessa så fick jag även en liten rabattkod att dela med er om jag ville. I och med att jag är så nöjd med resultatet så kommer jag att göra det. Beställer du ett serum från dem får du med deras mascara utan extra kostnad om du anger koden Xmascara. Det gäller hela 2016. Så då kan du få helheten.

Här hittar du Xlash fransserum och mascara .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *