Beauty,  VLogg

Youtubebluffen!

Jag är säkerligen sist ut med detta, men det har varit väldigt lite snack om det bland svenska influencers /svenska medier vad jag sett. Det är detta med youtube och all manipulation som görs med videorna. När det ska visas hur flawless deras nya foundation blir och det blir fantastiskt. Till och med jag har suttit och funderat på hur det kan se så blurrat ut. Tills jag insett att det inte kan vara på riktigt. Du kan helt enkelt inte lösa det på annat vis än med retusch. Ljussättning kan göra mycket, det vet jag. Speciellt eftersom jag jobbat med fotografer som är helt fantastiska på detta och att få bilder att se riktigt härliga ut raw, men även det tar en bara så långt.

Har du ojämn hud så kommer det ju synas, men vissa youtubers har fått alla skavanker att försvinna med bara en eller två produkter och ändå ser det inte kakigt ut. Trodde vi. När filtret hamnar i ofokus syns helt plötsligt blemmor, linjer och kakighet. Och det är så bra att detta uppdagas. Inte bara för att vissa produkter och personer får hyllningar över vad de förtjänar utan även för att gemene man ska förstå. Speciellt de yngre.

Jag har exempelvis haft massvis med kunder i mina dagar som kommit med instagrambilder eller youtubevideor och sagt att de vill ha det så. Instagram har vi kunnat diskutera väl och jag har kunnat förklara för dem att det ser bra ut på bild, hur det kan fixas i efterhand och att vi kan göra något liknande MEN de kommer fortfarande att se ut som människor. Youtube är svårare, för där ska det ju vara ”på riktigt”. Med många yngre går det ändå att diskutera, förutsättningar och ljussättning. Och att det inte måste vara så perfekt.

Äldre däremot, det är flera 50+are som på riktigt skällt ut mig för att jag sagt att det är fixat i efterhand, för de har ju sett på youtube. (Sen att de sett en 20åring göra det och vill ha samma resultat är en annan sak) De har kallat mig det ena och det andra och påstår att det är jag som ljuger, förd e litar hellre på en youtuber med över 1 miljon visningar. Som då troligtvis använder ett filter för att få det att se perfekt blurrat och få porslinshy.

Nedan ser ni en film där Wayne Gross visar hur det fungerar, han visar det så bra att jag inte ens själv tänker försöka mig på någonting. Inte heller har jag lust att köpa filtret så.

#nouw30daychallenge #youtube #vlogg #filter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *