Okategoriserade,  Träning & Hälsa

Day off och magnesium

I samarbete med Svensk Hälsokost

 

Idag har varit en ledig dag, en dag där jag och Cleo bara kunnat mysa tillsammans. Och med det tyckte jag att på hennes långvila på dagen så tänkte jag ta en liten promenad i skogen. Som sedan blev en lång härlig promenad som gav benen en riktig genomkörare med massor av härliga backar. Så pass lång att Cleo både hann somna och vakna igen.

Fick fyllt på med energi och inspiration. Dessutom mjukade jag upp kroppen och fick in lite kondition. För även lite kondition är viktigt även om jag just nu men min utmaning, som jag ännu inte nämnt något om för er här men det kommer, försöker få kroppen igång och forma musklerna till att vara där de en gång var. Att helt enkelt få tillbaka en viss form som jag hade innan jag blev gravid. Vilket inte gått så bra sedan hon kom.

Och för att det ska gå bra och jag ska skippa mina klassiska kramper i vaderna, och enorma träningsvärk har jag fått hem Magnesium från Svensk Hälsokost. Något jag tyckte var helt perfekt då jag dessutom har en del huvudvärk och är extremt sugen på socker hela tiden. Dessutom har jag upplrvt att mina muskler ger upp och får lite mjölksyrekramper fortare än innan och det är ju något Magnesiumen kan ge bot mot också. Så många flugor i en smäll helt enkelt, med samma inriktning. Att jag ska må bättre, komma tillbaka till formen och orka mer igen.

Visste ni detta om magnesium?

Magnesium är faktiskt en av de absolut viktigaste mineralerna att få i sig, den har så pass mycket mer hälsofördelar än många andra ämnen har. Det behövs till nästintill allt och mängder av enzymer i kroppen är beroende av magnesiumen. Dessutom är den en viktig del av nerv och muskelfunktionen där den tillsammans med kalcium bidrar till att musklerna gör som man vill helt enkelt. Kalcium verkar för att de drar ihop sig och magnesium för att de slappnar av.

På slutet av min graviditet hade jag verkligen behövt mer magnesium, men jag tror ändå jag klarade mig väldigt väl eftersom jag är en sådan som äter mycket baljväxter, nötter och grönsaker som det är. För det är där man finner det naturligt. Men nu när jag fick möjligheten kände jag att det var dags att köra på med lite extra magnesium, så allt för att kroppen ska ha så mycket möjligheter som den kan för att komma tillbaka på banan igen.

Spara

Spara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *