Recensioner

Recension Clinique City block purifying charcoal clay mask

Jag har passat på att testa en ny ansiktsmask i veckan. Min hud har varit lite bråkig och inte som jag vill, så kände att det kanske var det som behövdes. Turen föll på en från Clinique, deras City block purifying charcoal clay mask som dessutom är en scrub efter att masken gjort sitt.

Cliniques kolmask ska vara en djuprengörare som fungerar på alla hudtyper, bambuträkolet ska inte torka ut utan bara dra ut orenheterna och föroreningar man har i huden. Man ska låta den torka ca 5 minuter eller tills den är ljusblå och då ska man fukta ansiktet och ta bort den samtidigt som man gör cirkulära rörelser med händerna och verkligen skrubbar huden. Det är nämligen små pärlor i som gör att den blir en härlig skrubb när man är klar. En bonus när huden väl är utrensad.

Masken ska också jämna ut huden och förfina dess struktur. Men frågan är som alltid; Gör den detta? Eller känns det bara väldigt gött att ansiktsmaska?

Vad tycker jag?

På min hud, som var lite lite obalans tyckte jag att den faktiskt gjorde ett bra jobb. Testade den två gånger på en vecka och tycker faktiskt att jag såg resultat. Dagen efter att jag testade den första gången dök det upp en finne såklart, men resten av huden hade fått en klarare lyster. Och när jag använt den två gånger la sig faktiskt foundationen bra igen. Huden kändes jämn och skön och dessutom var det härligt att få göra en go mask och för en gångs skull köra på en lite rivigare scrub.

På bilden nedan ser ni hur det såg ut när den torkat, så på de mörkare ställena är det olja från mina porer som ligger. Sådär nice, men inte så konstigt. Det är ju porernas jobb att släppa ut värmen. Självfallet försvinner inte mina porer, för det hade varit olyckligt av tidigare nämnda jobb porerna gör. Men det kändes som de var mindre synliga. Och det trivs jag med. Speciellt när jag har smink på mig. Annars orkar jag inte bry mig om det.

Men jag tycker om denna och kommer köra på den ingen, för huden känns inte uttorkad. Det hatar jag att många masker av detta stuk gör.Så man måste superåterfukta och ha sig efteråt. Huden känns mest behaglig bara.

Priset ligger på 395kr, så ganska så dyr mask men ändå värd kan jag tycka. Sedan är inte jag allvetare vad som gäller ansiktsmasker och allt där till.

 

Spara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *