Julkalender 2017

Julkalender – Lucka nr 4 – Gå på dina cellprov

I dagens lucka är det ingen tävling, för detta är inget jag önskar någon. Idag ligger jag inne på operation. Det är nämligen så att efter jag fick Cleo så tog jag mitt cellprov på efterkontrollen, då hade jag lättare förändringar och fick gå till gynekolog för att testa mer regelbundet, med 6 månaders mellanrum istället för de vanliga tre åren.

I början hade jag lätta, men över sommaren har de blivit värre och jag får nu operera bort dem. Så förhoppningsvis så är detta en engångsföreteelse och att jag nästa prov visar på inga cellförändringar. Det är nämligen ett skydd mot livmoderhalscancer, för låter man cellförändringarna vara utan att ha dem under uppsikt, eller ta bort dem, kan de utvecklas till cancer. Och det är ingenting man vill ha.

Strunta inte i era cellprov!

Med denna lucka vill jag alltså övertala alla er som struntar i cellproverna, alla er som tycker det är obehagligt och tänker att det ändå inte händer er. Gå på dem! Självfallet är det obehagligt, annat vore konstigt. Men det är värt det.

Vill ni läsa mer om Cellprov och när ni kan tänkas bli kallade, kolla in denna sidan.

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *